MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ

?MHP DAYATMACI ANLAYIŞINI BIRAKMALI?

Refah ? Yol hükümeti döneminde Kayseri Milletvekilliği ve bir dönem Refah Partisi Kayseri İl Başkanlığı yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç koalisyon görüşmelerini haber ekibimize değerlendirdi? Başkan Büyükkılık siyasetçilerin milletin mesajını çok doğru okuyarak koalisyon seçeneğini mutlaka denemelerini , hatta bu konuda ısrarcı olmaları gerektiğini vurgulayarak ?Mhp bu dayatmacı tavrını bırakmalıdır. Dayatmacı anlayıştan uzak durmak lazım. Kırmızı çizgi filan, bu trafik işareti değil arkadaş. Burada millet sana diyor ki; senin gücün bu, senin yapman gereken bu aşamada şunlar diyor. Kırmızı çizgini kendine sakla diyor. Sonra insanlar bize oy verirken çözüm için oy veriyor. Çözümsüzlük üret diye oy vermiyor bu insanlar. Ne kırmızı çizgisiymiş, eğer ortada bir açılım politikası varsa veya yapılması gerekiyorsa bunu bütün partiler sahiplenmelidir??..
Refah? Yol hükümeti döneminde Kayseri Milletvekilliği ve bir dönem Refah Partisi Kayseri İl Başkanlığı yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç haber ekibimize seçim sonuçlarını ve olası koalisyon hükümetinin artı ve eksilerini değerlendirdi?
Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti.. ?Şuanda biz koalisyonu olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Ha tek başınıza olduğunuzda yapacağınız işler vardır, koalisyonken yapacağınız işler vardır. Koalisyondaki beklentiler farklıdır. Bunu millet sağduyusu ile öngörür. Yani ben tek başıma iktidar olamadım mazeretini üretmek ve ona sığınmak hiçbir zaman doğru değildir. Milletin önerisi doğrultusunda koalisyonu mutlaka zorlamalıyız. Ben illa MHP ile olacak diye görmüyorum. Bazen her şey zıttı ile kayımdır. Hiç olmaz diye gördüklerinizden çok güzel sonuçlar alınır. 1973-74 yıllarının koalisyonunu da hatırlatmak istiyorum. O koalisyon döneminde bir barış harekatı yapıldı. CHP ? MSP koalisyonu yakın tarihi bilenler bilir ama hatırlatmakta fayda var, o günler hatırlayacağınız üzere, Demirel, millet bize muhalefeti layık gördü demişti ve bir kenara çekilmişti. Bunu diyen kayboluyor, bunu diyen küçülüyor, yok oluyor. Her şeye rağmen bir şeyler yapan büyüyor ve güzel işler yaptığınızda, koalisyonda da yapılacak güzel işler vardır. Bunu millet koalisyon mantığı ile değerlendirir. Adamlar demek ki tek başına iktidar olsaydı daha güzel işler yapacak diye ödüllendirebilir. İşi böyle görmek lazım. O dönemde ben çok güzel işler yapıldığı kanaatindeyim. Koalisyon demek uzlaşma demek, anlaşma demek. Bir noktada buluşma demek. İlla benim isteklerim hayata geçirilsin demek değildir. Milletin bu koalisyon tercihini, sonucu millete yaşatmak lazım sonrasında da değerlendirmesine bırakmak lazım ve ona da saygı duymak lazım?
Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında şimdilik herkesin erken seçim seçeneğini görmezden gelmesi gerektiğine vurgu yaparak ?Ben şu aşama da erken seçimin gündeme getirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bir zorlamak lazım, kolaycılığa kaçmamak lazım. Erken seçimle Fazla bir şeyin değişeceği kanaati bende yok. Seçim süreci insanlara çok şeyler kaybettiriyor. Bakın şimdi bir seçim dediğiniz 3 ay gidecek. 45 gün böyle geçecek, 2 ay da seçim süreci diyecek, 3,5 ? 4 ay geçecek yani bir senemize mal olacak. Ama bizim yapmamız gereken güzel işler var? değerlendirmesinde bulundu?
Başkan Büyükkılıç sözlerinin sonunda Milliyetçi Hareket Partisi´ne seslenerek dayatmacı tavrını bırakması tavsiyesinde bulunarak ? Dayatmacı anlayıştan uzak durmak lazım. Kırmızı çizgi filan, bu trafik işareti değil arkadaş. Burada millet sana diyor ki; senin gücün bu, senin yapman gereken bu aşamada şunlar diyor. Kırmızı çizgini kendine sakla diyor. Sonra insanlar bize oy verirken çözüm için oy veriyor. Çözümsüzlük üret diye oy vermiyor bu insanlar ne kırmızı çizgisiymiş, eğer ortada bir açılım politikası varsa veya yapılması gerekiyorsa bunu MHP´nin de sahiplenmesi lazım, CHP´nin de sahiplenmesi lazım, HDP´nin de sahiplenmesi lazım, Ak Parti´nin de sahiplenmesi lazım. Yani bu milletin meselesidir. Sonuçta ortaya çıkacak güzel tabloyu paylaşmak lazım. Ben yaptırdım olmaz. Beraber yaptık. Kazan Kazan politikası. Birlikte yaptık. önemli olan bir partinin kazanması, iktidar olması değil, önemli olan milletin kazanması. Önemli olan milletin problemlerinin çözülmesi. Ülkenin ayağa kalkması, ülkenin problemlerinin çözüm noktasına gelmesi. Ben orayı böyle görüyorum. Sonuç olarak illa MHP ile olacak, illa CHP ile olacak mantığına gerek yok, koalisyonun mutlaka denenmesi gerektiğine ben inanıyorum.? Diye konuştu?
HABER : V.ALTINKAYA



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler