MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

GÜNEŞ´TEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETMEYE HAZIRLANIYOR

Güneş ve rüzgar enerjisinin faydalarını ve ekonomik katkılarına dikkat çekerek gündeme taşıyan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yıldırım Beyazıt kapalı semt pazar yeri çatısına güneş enerjisi santrali kurularak pazar yerinde ısıtma ve aydınlatma kullanılacağını açıkladı?
Güneş enerjisinden üretilecek olan elektrik enerjisinin ilk defa pazar yerinde uygulanacağını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,Belediye olarak tüm sosyal ve spor tesisleri, zabıta ve atölye binalarında uygulamanın yaygınlaşarak yerine getirileceğini kaydetti.
Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreterek ekonomiye katkı sağlanacağını ve Belediyenin bütçesine ek gelir sağlayacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: ?Melikgazi Belediyesi olarak enerji tasarrufuna ve doğal kaynakların kullanımına büyük önem veriyoruz. Özellikle dışarıdan satılan enerjinin ülke ekonomisi içerisinde ne kadar büyük payının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle güneş ve rüzgar enerjileri gibi enerji üretimlerinin yaygınlaşmasını istiyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak ilk kez belediye olarak abdesthanelerde güneş enerjisi ile sıcak su kullanımını sağladık. Şimdi de Yıldırım Beyazıt Pazar yerinde güneş enerjisinden aydınlatma ve ısınma için elektrik enerjisi elde edeceğiz. Böylece pazar yerinde kullanılan elektrikten tasarruf ederek Belediye bütçesine katkı sağlayacağız. İlk etapta 756 KW güneş enerjisi santrali kurulacaktır. Bunun için beton trafo inşası başlanmıştır. Bilindiği üzere Melikgazi Belediyesi semt pazar yerleri çok amaçlı kullanılmaktadır. Haftanın bir günü semt pazar yeri olarak kullanılan bu yerler haftanın diğer günlerinde otopark, basketbol alanı, toplantı yerleri ve kurban kesim yeri olarak kullanılmaktadır. Semt pazarının güneş enerjisi ile aydınlatma çalışması bu yıl içerisinde hizmete sunulacaktır.?
Başkan Büyükkılıç, Pazar yerlerinde güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesiyle aydınlatma ve ısıtmanın tüm pazar yerlerinde olacağını sözlerine ekledi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı