MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

SULTAN ABDÜLHAMİD HAN BULVARINI ULAŞIMA AÇTI ?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ?in de iştirak ettiği törenle Sultan Abdülhamid Han Bulvarı´nı Kayserililerin ulaşımına açan Melikgazi Belediyesi dev bir projeyi daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşarken, açılış törenine Başkent´den gelerek onur konuğu olarak katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ?Biz hükümet olarak yol medeniyettir bilinciyle hareket ediyoruz? değerlendirmesinde bulundu?.
Melikgazi Belediyesinin Organize Sanayi Bölgesi 29. Cadde ile Sakarya Mahallesi Doğanyurt Caddesi Koyunbaba mevkisini birbirine bağlamak üzere inşa ettiği ABDÜLHAMİD HAN BULVARI´ nın hizmete açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki onur konuğu olarak Ankara´dan iştirak ederken onların yanı sıra Vali Süleymen Kamçı, Ak Parti Kayseri Millet Vekili ve eski Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Ak Parti Melikgazi ilçe Başkanı Sami Kadıoğlu, İl Yöneticileri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çık sayıda ilimiz sakini iştirak etti?
Kürsüye gelerek açılış töreninin ilk konuşmasını gerçekleştiren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç belediye olarak hizmet ve yatırım için her an her yerde olduklarını, Melikgazi halkı için gereken her yatırım ve hizmet yasal çerçevede yerine getirdiklerini kaydederek şu bilgileri verdi? ?Bu yolun inşaatına 2015 yılın Aralık ayında başladık ve bir yıl gibi kısa sürede tamamladık. Abdülhamid Han Yolu belediyemiz imkanları ile yapıldı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´ne Osman Kavuncu ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarlarına ilaveten 3. bir yolu hizmete açıyoruz. 3 km uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde yeni bu yolda 18 metrelik yol kot farkı da giderildi. Heyelan için istinat duvarları örüldü. Yağmur tahliye kanalları ile orta refuj oluşturuldu. Işıklandırıldı. Pik saatlerinde bu yoldan yapılan araç sayımında günde 6400 araç geçiş yapmaktadır. Bu rakamlar yolun ne keder gerekli ve yerinde yapıldığının bir göstergesidir. Hizmetlerin ve yatırımların önünü açan Anadolu insanını hak ettiği hizmeti almasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a sonsuz teşekkür ediyoruz. Kayseri hizmet ve yatırımların daha hızlı olarak artmaktadır çünkü Kayseri Belediye Modelinin öncüsü Mehmet Özhaseki Beyin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak Ankara´da olmasının faydası Kayserililere yatırım ve hizmet olarak yansımaktadır?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Kayseri belediyeleri olarak olağanüstü gayret sarf ederek vatandaşın memnuniyetini sağlamaya çalıştıklarını vurguladı?
Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Vali Süleyman Kamçı ise Melikgazi Belediyesinin her hafta bir etkinlik ile bir yatırım ve hizmeti halkın hizmetine sunduğunu bu yolun aynı zamanda ekonomiye açılan bir yol olduğunu ve bundan dolayı emeği geçenlere teşekkür ettiğini belitrtti..
Törende konuşan Çevre v e Bakan Özhaseki bulvarın ismine değinerek, eskiden tarihe sahip çıkmanın gericilik alameti görüldüğünü, belirli bir kesimde eskiye sahip çıkılırsa yeninin reddedileceğine dair bir yaklaşım olduğuna dikkati çekti.
Sözlerinin devamında Osmanlı´ya da Selçuklu´ya da Cumhuriyete de sahip çıkılacağını vurgulayan Özhaseki, "Geçmişi inkar etmeyiz. 600 yıl hüküm sürmüş bir imparatorluk, medeniyet asla zulüm üzerine oturmaz, adalet üzerine oturur. 600 yıllık süre içinde sağda solda olmuş, ufak tefek aksaklıkları öne çıkarıp Osmanlı´yı karalamak ve tarihi reddetmek günümüzde bazı hainlerin işidir. Abdülhamit Han Hazretleri, en zor dönemde padişahlık yapmış ve yüzümüzün akı olmuştur. Günümüzde ona karşı yürütülen kampanya hepimizin içini acıtmaktadır." ifadelerini kullandı.
Bakan Özhaseki, Kayseri´de 1,5 ay önce hain bir saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, PKK, FETÖ ve DEAŞ´ın saldırı yapmak için kuyruğa girdiklerini, emir aldıkları ve beslendikleri yerin aynı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti?. "Bu milletin düşmanları dün de vardı, bugün de var. Dün Abdülhamit Han´a zulmediyorlardı, bugün de aynı tipler yer altından çıktılar, yılanlar, çıyanlar ortadalar. Hepsi bir yandan çıktılar ancak bunların hepsini toprağın dibine gömecek gücümüz var ve yapıyoruz da çok şükür. PKK´yı bitiriyoruz inşallah, bir daha bu örgütten hiç bahsedilmeyecek. FETÖ´yü de bitiriyoruz Allah´ın izniyle. Bunların asıl amaçlarını anladık. Kimin kucağına oturduklarını, kime hizmet ettiklerini çok iyi gördük. ´DEAŞ´ denilen proje örgütünü de temizliyoruz."
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Bakanlık olarak ülke genelinde üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayarak şöyle dedi? "Alet çalışır, el övünür. Eğer Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin, yerelde teşkilatların desteği yoksa bizim övünecek bir şeyimiz yok. Allah sizlerden razı olsun. İki gün önce 1915 Çanakkale Köprüsü´nün ihalesini yaptık. Nasıl bir süreçte yaptık bu ihaleyi? Silahla, 15 Temmuz ile, FETÖ ile baş edemedikleri bu ülkeyi ekonomik olarak çökertmek için yedi düvel harekete geçti ama şükürler olsun. 15 Temmuz´da olduğu gibi reisiyle birlikte bu ülke topyekun birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinden dünya, Türkiye´nin başına çorap örmek isterken o çorap döndü, hainlerin başına geçti. Ekonomik olarak da yapmak istedikleri Türkiye´yi zayıf göstermekti ancak 2 gün önceki ihale bir şamar gibi onların suratına döndü, çarptı. Japonya´dan, Kore´den, İtalya´dan, Çin´den... Dünyada köprü alanında tecrübeli bütün ülkelerin had safhada teveccühü ve ilgisiyle karşılaştık. ´Biz Türkiye´nin ekonomisine güveniyoruz, geleceğine, istikrarına güveniyoruz.´ dediler. Dünya çapında önemli 13 finans kuruluşu da ´Evet, biz Türkiye´ye güveniyoruz, 10 milyar Türk Lirası´nın üzerindeki bir projenin finansı konusunda finansman sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz.´ dediler."
HABER: R.ÖZTEMİR?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor