MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETMEYE HAZIRLANIYOR ?

Melikgazi Belediye Başkanı MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, Belediye Hizmet Binası çatısına kurulacak güneş enerjisinden elektrik üretilerek Hizmet Binası ile Kültür Sitesinin elektrik ihtiyacını karşılanacağını duyurdu?
Çevreci bir anlayış ile üretime katkıda bulunmak, harcanılan enerjinin tamamını buradan karşılamak ve fazlasını satmak suretiyle bu işe başlattıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ?Enerji alanında yaptığımız çalışmalar ile yine referans gösteriliyoruz. Semt Pazaryerleri ile sosyal ve spor tesislerimize kurmuş olduğumuz güneş panelleri ile elektrik üreterek tesislerin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Parklarımızın tamamı, pazar yerlerimizin tamamı led aydınlatma ile aydınlanıyor. Amacımız, enerjiyi en az tüketen bir belediye olmak. Şimdi de Melikgazi Belediyesi hizmet binası kendi elektriğini kendi üretecektir. Bunun için Bina çatısına 120 KW hibrit GES tesisi kurulacaktır. Bunun için gerekli çalışma yapıldı. Panellerde üretilecek elektrik enerjisi kw gücünde invertörlerde AC enerjiye dönüştürecektir. Böylece hizmet binasının elektrik ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Ağustos ayı içerisinde hizmete sunulacaktır. Yapılan santralin yıllık 420.000 kW/h enerji üretmesi beklenmektedir. 2 yıl gibi çok kısa bir sürede amorti edecektir. Yapılan bu yatırım şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun? değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Memduh Büyükılıç, Belediye hizmet binası çatısına güneş enerjisi çalışmasının diğer sosyal, spor ve düğün salonları ile zabıta denetim merkezlerinde uygulanacağını bunun için projelerin hazırlandığını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı