MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

KAZIM KARABEKİR´DE 392 KONUTUN TEMELİNİ ATTI?

Melikgazi Belediyesi  Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kazım Karabekir Mahallesi´nde başlatılan çalışma için 7 bloktan oluşan  392 konutun temelini  Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki´nin  de iştirak ettiği törenle attı.  Törende  konuşan  Melikgazi Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç  ? Melikgazi 2015 yılı TÜİK verilerine göre emlak değeri açısından en çok alım satım yapılan 10. İlçe olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalarımızın en büyük göstergesidir? ifadesini  kullandı?Kazım Karabekir Mahallesi´nde Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası  ile  startı verilen  ?Kentsel Dönüşüm Konutları´nın  temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali  Süleyman Kamçı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ekonomi  eski Bakanı  Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar  eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ,Kayseri Milletvekili Hülya Atcı Nergiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl ve İlçe Başkanları, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Mesleki Oda ve Dernek Başkanları, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt  sakini  iştirak etti.  

Temel atma töreninde  ilk olarak kürsüye gelerek  Semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine birçok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını hatırlatan Melikgazi  Belediye  Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç?Bugün Kazım Karabekir semtinde 7 bloktan oluşan 392 dairenin temelini atıyoruz. 2015 yılı TÜİK verilerine göre emlak değeri açısından en çok alım satım yapılan 10. İlçe olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalarımızın en büyük göstergesidir. Şimdiye kadar 5344 daire inşa ettik. Kazım Karabekir Mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekonomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Belediye bu yıl 23 ihalede 42 bloktan oluşan toplam 1905 daire ve 43 dükkan ihale ettik. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ettik. Çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Kazım Karabekir artık eski Kazım Karabekir Mahallesi değildir. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz? değerlendirmesinde  bulundu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu çünkü çalışmanın ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi birçok konuyu kapsadığını kaydetti.

Vali  Süleyman Kamçı ise Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını adeta mahalleleri yeniden dizayn ettiklerini ve semtler arası sosyal dengenin sağlanmasına katkı sağladıklarını belirtti.

Temel atma töreninde  son olarak  kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, konuşmasında?Her hafta bir açılış veya temel atma töreni ile şehrimizin güzelleşmesi açısından çok önemli Kayseri Belediyeciliği örnek bir belediyecilik sergilemektedir. Kalitesi düşük yapılardan yaşam kalitesi daha yüksek daha modern ve konforlu binalar inşa edilmektedir. Melikgazi  Belediyesinin geleceğe yatırım yapmaktadır. 20 yıl önce gecekondu olan mahalleler şimdi prestij semtlere dönüşmektedir. Yeni bir belediyecilik modeli oluşturan ve örnek gösterilen Türkiye´de Referans Belediye olarak bilinen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ı kutluyorum? ifadesini kullandı?

Törende ayrıca Mahalleye Aileye Sağlık Merkezi ile Kura´an Kursu yaptıran Kayserili Hayırsever Mustafa Kodan ile Eşi Hayriye Kodan´a Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından Teşekkür Plaket takdim edildi?

Temel ama Tören sonrası katılımcılara ekmek arası  kavurma  ve ayran ikramında bulunuldu.

              



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"