MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

KAMUNUN YAPTIĞI EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNİ AÇTI?

Hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği çalışmalarla ?Referans Belediye´ ünvanını elde eden Melikgazi Belediyesi ülkemizde kamu eliyle yapılan en büyük güneş enerji santrali olan Yıldırım Beyazıt Pazar Yeri Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali´ni törenle hizmete açtı? Törende konuşan Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç ?Amacımız, enerjiyi en az tüketen bir belediye olmak? ifadesini kullandı?
Yıldırım Beyazıt Pazar Yeri Çatı Üstü Güneş Enerji Santrali´nin açılışına Başbakan Danışmanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner YILDIZ, Ak Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Atçı Nergis, İsmail Emrah Karayel, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.
Yıldırım Beyazıt Mahallesinin başarılı kadın muhtarı Saniye Serçe´nin kısa konuşması ile başlayan açılış töreninde kürsiye gelen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ; Melikgazi Belediyesi´nin referans belediye olarak kendisine yakışanı yaptığını ve öncü olma anlayışı içerisinde yenilenebilir enerji anlayışını hayata geçirmek için gayret gösterdiğini belirterek ? Tecrübeli bir ekibe sahibiz. Amacımız, tabii ki hem üretmek hem de enerji tüketimine bütçemiz açısından katkı sağlamak. Pazar yerinin sadece altını değil, üstünü de kullanmak istedik. Yıldırım Beyazıt Kapalı Pazar yerinde hayata geçirdiğimiz bu projeyi Keykubat, Eskişehir Bağları, Gökkent ve Belsin´de bulunan pazar yerlerimizde de kısa zamanda hayata geçireceğiz. Çevreci bir anlayış ile üretime katkıda bulunmak, harcadığımız enerjinin bir miktarını buradan karşılamak ve fazlasını satmak suretiyle bu işe başladık. Enerji alanında sadece bu yapılan çalışmaya değil, diğer konularda da gayret gösteriyoruz. Parklarımızın tamamı, pazar yerlerimizin tamamı led aydınlatma ile aydınlanıyor. Amacımız, enerjiyi en az tüketen bir belediye olmak. Kayseri´nin özelliği, belediyelerin dayanışma içerisinde bu çalışmaları sürdürmeleri ve bunun bereketini görmeleridir. Yapılan bu yatırım şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun.?değerlendirmesinde bulundu?.
Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de yaptığı konuşmada ?Bugün burada Ak Partili belediyeler bir çığır daha açmıştır. Belediyecilik anlayışına yeni bir bakış daha getirmiştir. Melikgazi Belediyesi bu enerji yatırımı ile belediyelerin neler yapabileceğini diğer belediyelere örnek olarak göstermektedir.Bu açılış ayrıca başka bir açıdan da önemli arz etmektedir. Kayserili bir belediye başkanı böyle bir açılış yaptıysa, Türkiye´deki diğer belediyeler de ?demek ki bu yatırım çok karlı, biz de hemen bunu yapalım´ diyeceklerdir.Dolayısıyla diğer belediyelerin de yakın zamanda benzer enerji santrallerini açtıklarını göreceğiz. Ancak Melikgazi Belediyesi Referans Belediye olarak bir ilki başarmıştır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.?ifadesini kullandı?
Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Başbakan Danışmanı Taner Yıldız da açılışta yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: ?Türkiye´nin en önemli meselelerinden birinde, yerli kaynaklardan ülkemizin ihtiyacının karşılanması ile alakalı hassasiyet gösteren Melikgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynakları ile alakalı Türkiye´nin büyümesine yaptığı katkılardan dolayı minnet duyuyorum. Ülkemizde artık tükettiğimizi değil ürettiğimizi konuşuyoruz. Türkiye´nin enerji politikaları ve stratejileri, ithalatı kesmek ve olabildiğince yerli kaynakları üretmek üzerinedir.Bunun bir pazar yerinde yerel yönetimlerce uygulanmış olması son derece önemli bir yatırımdır. Kayseri, Türkiye´nin bütün yenilenebilir enerji kaynakları ortalamasının üzerinde bir il konumundadır.O açıdan tükettiğinden daha fazlasını üreten bir Kayseri oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projenin diğer belediyelerimize de örnek olmasını diliyorum.?
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdi



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti