MELİKGAZİ BELEDİYESİNİN İKİ PROJESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİNİN İKİ PROJESİ

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ´NDEN ÖDÜL ALDI?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliğince düzenlenen TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA, PROJE VE UYGULAMALARINI ÖZENDİRME YARIŞMASI? nın sonuçlandığını ve bu yarışmada Melikgazi Belediyesinin iki çalışmasının ödüllendirildiğini duyurdu?
Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlen yarışmada Türkiye genelinde 83 ayrı projenin değerlendirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 83 eser arasında belediyemizde yapımı gerçekleştirilen GERMİR İPTİDAİ MEKTEBİ ile ARAP OCAĞI yapılarına ilişkin çalışmanın ödüle layık bulunduğunu kaydetti.
Melikgazi Belediyesince iki yapıdaki projenin çevresi ve kültürel yapı içerisindeki bütünlük, yanını tamamlanması ile tekrar kültürel miras olarak günümüz hizmetine sunulmasının ödül almasına en büyük etken olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: ?Melikgazi belediyesi olarak tarihi yapıları aslına uygun olarak onarıyoruz. Tamamlanan yapıda günümüzün hizmetine sunuyoruz. Gerçekleştirilen ve çalışması tamamlanan 18 eserde 7 eserimizi ödül almıştır. Bu da yaptığımız çalışmanın yerinde, zamanında ve hakkı ile yapıldığını bir ifadesidir. Ağırnas Mahallesinde yer alan Arap Ocağı ile Germir İptidai Mektebindeki aslına uygun çalışmamız kültürel bütünlük, miras ve yapıya özgün çalışmadan dolayı ödüle layık bulunmuştur. Bu bizim çalışma şevkimizi artırmaktadır ?



Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı