MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

YAYALAR İÇİN YOLLARI DENETLİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yaya yollarında belediye olarak bir düzen ve standart içerisinde yerine getirildiğini çünkü bireyin güvenli ulaşımına büyük önem verdiklerini bildirdi.
İlçe sınırları içerisinde yaya yolların yapımına büyük önem verdiklerini ve eskiyen, deforme olanları tamir ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, dükkan sahiplerinin dükkanların içerisinde dekarasyon yaptıklarını dükkan önündeki yaya kaldırımını da izinsiz olarak değiştirdiklerini bunun hem yasak olduğunu hem de bu kış aylarında buzlanmadan dolayı yaya akışı için tehlike arz ettiğini belirtti.
Dükkan içerisindeki değişikliğin, iç mimar döşemesinin ve tamiratın dükkan önünde uygulanmaması gerektiğini çünkü kaldırımların belli bir standart ve düzen içerisinde güvenli yaya akışını sağlamak için inşa etiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
?Melikgazi Belediyesi olarak güvenli, seri ve akışkan bir yaya ulaşımı sağlamak için yaya yollarını yeniliyor, tamir ediyor ve yenilerini inşa ediyoruz. Çünkü bize göre trafik akışı yaya yolu öncelikli olup, uygulamaları buna göre yapmaktayız. Bazı bölgelerde kayseri taşı ve bazalt gibi yapı malzemeleri döşüyoruz. Ancak bazı dükkân sahipleri izinsiz olarak dükkan içerisindeki tamiratları esnasında bu yaya kaldırımlarına kendileri özellikle granit, mermer gibi kaygan yapı malzemesi kullanıyor. Bu hem standardı bozuyor hem de özellikle kış aylarında buzlu havalarda yayalar için tehlike arz ediyor. Belediye olarak bu tür işyeri sahiplerini önce uyarıyoruz ve eski haline getiriyoruz. Kurallara uymayanları ise imar yasası gereği izinsiz yapı ve kamu malına zarar vermekten dolayı para cezası uyguluyoruz.?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor