MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

KAZIM KARABEKİR´DE 200 KONUT´UN TEMELİNİ ATTI?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kazım Karabekir Mahallesinde başlatılan çalışma için 2 bloklu 200 konut ile 10 dükkanın temeli düzenlenen tören ile atıldığını kaydetti?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARI´nın  temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı,  Kayseri Milletvekili Hülya Atcı Nergiz, Kayseri Milletvekili  Sami Dedeoğlu, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık,İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl ve İlçe Başkanları, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Mesleki Oda ve Dernek Başkanları, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.

Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası başlayan törende; Semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine birçok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Bugün Kazım Karabekir semtinde 2 bloktan oluşan 200 dairenin temelini atıyoruz. TÜİK verilerine göre emlak değeri açısından en çok alım satım yapılan 10. İlçe olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalarımızın en büyük göstergesidir. Şimdiye kadar 5686 daire inşa ettik. Kazım Karabekir Mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekonomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Belediye 2017 yılında 23 ihalede 42 bloktan oluşan toplam 1905 daire ve 43 dükkanın yapım işini ihale ettik. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri ile Çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Kazım Karabekir artık eski Kazım Karabekir Mahallesi değildir. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz? değerlendirmesinde bulundu..

Vali Süleyman Kamçı ise Kayseri Belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını belediye yatırımların özel sektör yatırımlarını hem teşvik ettiğini hem de örnek olduğunu belirtti.    

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, konuşmasında ?Her hafta bir açılış veya temel atma töreni ile şehrimizin güzelleşmesi açısından çok önemli Kayseri Belediyeciliği örnek bir belediyecilik sergilemektedir. Kalitesi düşük yapılardan yaşam kalitesi daha yüksek daha modern ve konforlu binalar inşa edilmektedir. Melikgazi  Belediyesinin geleceğe yatırım yapmaktadır. 20 yıl önce gecekondu olan semtler şimdi prestij semtlere dönüşmektedir. Yeni bir belediyecilik modeli oluşturan ve örnek gösterilen Türkiye´de Referans Belediye olarak bilinen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ı kutluyorum? ifadesini  kullandı.

Temel ama Töreni sonrası katılımcılara geleneksel aşure ikram edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor