MELİKGAZİ BELEDİYESİ ,GESİ KUŞ EVLERİ´Nİ KORUMAYA ALDI?

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ,GESİ KUŞ EVLERİ´Nİ KORUMAYA ALDI?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinin evleri, doğal güzellikleri ve yetiştirilen ürünlerinin bölgeyi adeta bir cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayarak, belediye olarak buranın planlanmasında özel bir yapılaşma uygulayacaklar

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinin evleri, doğal güzellikleri ve yetiştirilen ürünlerinin bölgeyi adeta bir cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayarak, belediye olarak buranın planlanmasında özel bir yapılaşma uygulayacaklarını duyurarak ?Gesi bölgesi tarihi bir sit alanı olması yanında türkülere konu olmuş bağları da önemlidir. Bağcılığın çok önemli olduğu bu bölge de Gesi kuş evleri ayrı bir güzellik oluşturmaktadır? ifadesini kullandı?
Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve doğal ürünleri ile Gesi Bölgesinin Melikgazi için özel kapsam alanında olduğunu ve önemsediklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesinde yer alan Kuş evlerinin hem yapısal özelliği, hem işlevi hem de yöreye verdiği anlam ve faydasının çok önemli olduğunu belirtti.
Kuş evlerinde yöre insanı güvercin beslediğini bu güvercinlerin hem yöresel yemeklerde kullanıldığını ancak daha da önemlisi güvercin gübrelerin bağlarda gübre olarak kullanıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti? ?Melikgazi´nin neresine baksanız tarihi yapıları yer alıyor. Buram buram Anadolu´nun güzelliklerini bağrında taşıyan Melikgazi bu tarihi yapıları hem günümüz ihtiyaçlarını karşılamak hem de gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile bir çok tarihi mekan da restorasyon çalışması yapmaktadır. İşte size Çağırağası konağı, Gesi Lisesi, Jandarma mektebi bunlar hep koruma altına alınan eserlerden bir kaçıdır. Şimdi de 16 Gesi Kuş evlerini koruma altına alacağız ve çevresi ile bütünleşen bir yapı ile bu kuş evlerini günümüzün turizm sektörüne kazandıracağız. Tarihimize sahip çıkacağız. Mekânın aslına uygun olarak ve örnekleri ile onararak Gesi Kuş evlerinin aslı görevlerini yeniden yapmalarını sağlayacağız ?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ