MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN

MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ HATIRLATMASI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi tarafından periyodik olarak muayene yapılması gereken her türlü ölçü ve tartı aletlerine sahip işletme sahiplerinin 29 Şubat 2016 Pazartesi günü mesai bitimine kadar dilekçe mahiyetindeki bildirimlerini vermelerini gerektiğini bildirdi.
3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanununun 2. maddesine göre ölçü ve tartı aletleri için 2 yılda bir periyodik muayene yapılması gerektiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, ticaret gereklerine ve kamu yararı açısından her türlü ölçü ve tartı aletlerinin kullanılabilirliğin sağlanması amacıyla bu tür cihazların mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.
Ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında idari ve cezai işlem uygulanacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
?Ocak ve Şubat aylarında yapılması zorunlu olan ölçü aletlerinin muayenesi için Melikgazi Belediyesi´nin ölçü ve ayar memurluğuna başvuruda bulunulması gerekmektedir. Tartı ağırlıklarının her birinden, el terazileri, normal masa terazileri, otomatik terazileri, elektronik terazileri, kantar ve basküllerde bu kapsamda olup, 29 Şubat ta kadar yaptırmaları gerekmektedir. Melikgaziye bağlı grup merkezi ölçü ayar memurluğu tarafından damgalanamayan ve her hangi bir nedenle damga yaptırmayan esnaflara yasa gereği ceza uygulanacaktır. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu´nun 15. maddesi gereğince damgası kopmuş bozulmuş damga süresi dolmuş ölçü ve tartı aletleri kullananlara da cezai işlem uygulanması zorunludur. Kişi ve kuruluşlar cezai duruma düşmemeleri için belirtilen süre içinde müracaat sahibinin kimlik bilgileri, adres bilgileri, tartı ve ölçü aletinin cinsi, çekeri, markası, seri numarasının yer aldığı beyannamelerini mutlaka versinler?



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ