MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN

MELİKGAZİ BELEDİYESİNDEN

GERMİR BEZİRHANESİ BROŞÜRÜ

Melikgazi Belediyesi Germi Bezirhane Müzesinin ziyaret açılması dolayısıyla, bezirhaneleri tanıtan bir broşür hazırladı.
Broşürün mahalle muhtarlarına, okullara, turizm büro ve acentelerine ve vatandaşlara dağıtılmaya başlanıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, basılı hale getirilen eser ile hem Germir Bezirhanesinin tanıtımı ile ilgili bir turizm belgesi hazırlandığını hem de genel bir tarihe ışık tutulduğunu kaydetti.
Kayseri ilinin bir marka şehir olduğunu ve bu markalar arasında tarihi mekanların büyük bir yer kapsadığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç; Germir Bezirhanesi eseri ile tarihi bir ekonomik işletmeciliğinin tanıtımının da yapıldığını ifade etti.
Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekanların aslına uygun olarak gelecek kuşaklara aktarıldığının vurgulayan Başkan Büyükkılıç, ?Kayseri denilince 6 bin yıllık bir tarihi geçmiş akla gelmektedir. Kayseri şehir merkezinde 4 medeniyetin eserlerini bir arada görebilmektedir. Melikgazi şehrinde bulunan eserler Anadolu tarihi için önemli olduğu gibi aynı zamanda dünya kültür mirası içinde önemlidir. Bundan 150 yıl önce çok önemli bir üretim olarak beziryağı ve işletmeciği hem sosyal hem de ekonomik bir değerdi. Ancak günümüzde böyle bir ürün ve işletme de yoktur. Bunun için Germir Bezirhanesi tarım ekonomisi için tarihi bir ışık ve okuldur. Bu amaç ile bir basılı eser hazırlattık. Bu broşürün birçok vatandaşımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Oldukça yararlı bilgilerle donatılmış olan bu broşür çalışmamızın her eve ulaştırılmasını sağlayacağız.? ifadelerini kullandı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü