MELİKGAZİ DE KANAVİÇE, ANTEP İLE MARAŞ İŞİ VE

MELİKGAZİ DE KANAVİÇE, ANTEP İLE MARAŞ İŞİ VE

FİLOGRAFİ SERGİSİ AÇILDI

Melikgazi Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme kurs merkezinde gerçekleştirilen "Kanaviçe, Gaziantep ile Kahramanmaraş İşi ve Filografi" kurslarına katılan 35 kursiyerin el emeği göz nuru eserleri, sergiyle beğeniye sunuldu.

Melikgazi Belediyesi Mel-Mek kurs merkezlerinde eğitim alan hanımların ürettiği el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı karma sergi, Melikgazi Belediyesi Sergi ve Fuaye Salonundaki açılış törenine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, AK Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Rabia Çamdal, meclis üyeleri, muhtarlar, Mel-Mek öğretmenleri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mel-Mek Kursiyerleri tarafından yapılan toplam 230 el işi örneğinin bir hafta süre ile sergileneceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu açıdan 24 ayrı merkezde 8 bin civarında kursiyerlerimiz 115 ayrı branşta kurs almaktadır. Kursiyerimizin hem el becerisini geliştirmek, kabiliyetini ortaya çıkarabilmek hem de geçmişten gelen değerlerimizi geleceğe aktarabilmek adına geleneksel Türk el sanatlarımızın kaybolmasının önüne geçmek için bizim önceliklerimiz arasındadır. Emek veren eğitimcilerimize, idarecilerimize ve bizlere güvenip bu kurslara geldiğiniz için çok teşekkür ederim" dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bundan böyle çok kapsamlı değil bu tür butik el sanatları sergilerinin açılacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı