MELİKGAZİ GERİ DÖNÜŞÜM VE EĞİTİM TESİSİ

MELİKGAZİ GERİ DÖNÜŞÜM VE EĞİTİM TESİSİ

HİZMETE AÇILDI

Melikgazi Belediyesi tarafından İnecik Mahallesi´nde yapımı tamamlanan Kayseri´nin en büyük ?Geri Dönüşüm ve Eğitim Tesisi´ törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı ve Dr. Memduh Büyükkılıç? Amacımız sıfır atık ile çevreyi korumak ve doğayı tahrip etmemektir. Bu tür tesisleri bütün ilçelerimizin tamamında yaygınlaştırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu?

Melikgazi belediyesince yaptırılan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ın ev sahipliği yaptığı ilimizin en büyük Geri Dönüşüm ve Eğitim Tesisi´nin açılış törenine, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan, Talas, İncesu , Bünayan, Sarıoğlan ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda çevre dostu iştirak etti.

Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve görüntü kirliliğine çok önem verdiklerini, geri dönüşüm projesi ile 17 yıldır büyük başarılar elde ettiklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Memduh Büyükkılıç törenin açılış konuşmasında "Melikgazi´de başlatılan geri dönüşüm çalışması 17 yıldır başarı ile uygulanmaktadır. 18 ayrı madde de geri dönüşüm sağlıyoruz. Bu tesis günlük 50 ton kapasiteli olup, hem istidam hem de ekonomiye katkısı ile adeta bacasız bir sanayi tesisidir. Amacımız sıfır atık ile çevreyi korumak ve doğayı tahrip etmemektir. Bu tür tesisleri Kayseri ilçelerin tamamında yaygınlaştırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu?

Emeği geçenlere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise atıklar ile elde edilen gelirler yanında bu tür tesislerin adeta birer hammadde deposu olduğunu kaydetti?

 Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, tıbbi atıklar konusunda önemli konulara dikkat çekerek , Kayseri yine öncü ve örnek olduğunu kaydetti. AK Parti Kayseri Milletvekili Enerji Taner Yıldız da elde edilen geri dönüşüm ile yılda milyonlarca liranın ülke ekonomisine kazandırıldığını ve enerji ile de israfın önlendiğini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´da Ak Parti olarak iktidara geldikleri günden bugüne Atıklardan fayda sağlanması adına çok ciddi çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak ?Atık değerlendirme oranını %35´den % 42´ye çıkardık. Amcamız bu oranı % 75´e ulaştırmaktır? diye konuştu?

Vali Şehmus Günaydın ise bu tür tesislerin artık vazgeçilmez tesisler olduğunu, çünkü bir taraftan üretirken diğer taraftan tüketilenlerin de değerlendirilmesinin aslında israfın önlediğinin altını çizdi?

Konuşmaların ardından Kayseri´nin en büyük Geri Dönüşüm ve Eğitim Tesisinin açılışı gerçekleştirilerek tesissin gezilmesi ve ayrıştırılması mekanizması incelenmesi ile tören tamamlandı?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor