MELİKGAZİ İLÇESİNDE

MELİKGAZİ İLÇESİNDE

BİNALARA ?ENERJİ KİMLİK BELGESİ´ZORUNLU OLDU ?

Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinde yer alan binaların enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanımı için kimlik kartı bulundurma zorunluluğu getirildiğini duyurdu?.
Belediye olarak enerjiye büyük önem verdiklerini ve bu amaç ile enerji de tasarruf sağlanması için binalarda mesken ruhsatı aşamasında dış yalıtım testi yaparak enerji kimlik belgesi istendiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, binalarda ısı yalıtımın yapılması ile % 50 enerji tasarrufu sağlandığını ayrıca dışa bağımlı enerji alımında azaltıldığını kaydetti.
Binalarda ısı yalıtım yapılarak sadece enerji de tasarruf sağlanmadığını ayrıca binalardaki bu yalıtımın yaz aylarında da sıcağı duvardan geçirmeyerek evi serin tuttuğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu: ?Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve doğa dostu bir belediyeyiz. Enerjinin doğal kaynaklardan tedarik edildiğinden dolayı bu kaynakları tasarruflu kullanmalıyız. Bu amaç ile binalarda Enerji Kimlik Belgesi verilerek binalarda bir bakıma rekabeti oluşturuyoruz. Binalarda ısı yalıtımı yapılması ile hem kış aylarında daha az enerji tüketilecek ve daha ekonomik ısınma sağlanacak, hem yaz aylarında daha serin ev olacak ayrıca EVLERİN MALİ DEĞERİ de artmaktadır. Enerji Kimlik Belgesi ısı yalıtımı yapılmış binalara verilmektedir. Bunun için öncelikle ilçenin bina haritası çıkarıldı. Ev satın almak isteyenler evlerin Enerji Kimliğe bakarak ısı yalıtımı konusunda bilgi sahibi olacak ve yakıt harcamasını öğrenebilecektir?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza