MELİKGAZİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ´NE

MELİKGAZİ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ´NE

EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler birliğince her yıl düzenlenen Kültürel birikimin korunmasına yönelik eğitim programın bu yıl Melikgazi İlçesinde yapılacağını söyledi. 

 

Tarihi ve kültürel değerlerini korumak ve yaşatmak amacıyla kurulmuş olan Tarihi Kentler Birliğinin Eylül Ayında yapılacak olan eğitim programında Melikgazi belediyesinin ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, bu eğitim programı ile tarihi yapıların korunmasında başarılı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalarıyla model teşkil etmiş belediye faaliyetlerin yerinde incelendiğini kaydetti.

 

Özellikle son iki yılda Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu tarihi yapıların onarımı ve günümüz hizmetine sunulmasında büyük başarısını ortaya koyan Melikgazi Belediyesi´nin yine referans belediye seçildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

 

?Melikgazi belediyesince son iki yıldır gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ile adeta tarihi mekanların koruyucu ve kollayıcısı olmuştur. Bu örnek alınacak çalışmalar Tarihi Kentler Birliğince eğitim çalışmasına alınmıştır. Çünkü son iki yıldır 15 tarihi yapıyı onarmış ve günümüz hizmetine sunmuştur. Bu çok ciddi bir çalışmadır ve yapılanlar dikkate alınarak örnek gösterilmektedir. Bu Melikgazi belediyesi için bir kazanç ve başarıdır. Bu eğitim toplantısına toplam 433 üye belediyesi olan Tarihi Kentler Birliği´ne bağlı belediyelerin teknik kadrolarına deneyimlerini ve yaptığı çalışmalar örnekler ile anlatacaktır. Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirilmiş olan çalışmalar bizzat gezilecektir. 28-30 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan programda;  tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması adına Melikgazi belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar hem seminerlerle hem de alanlarda teknik personellerince anlatılacaktır. Bu eğitim seminerin başlığı zaten  "Kültürel Birikimin Korunması ve İşlevlendirilmesinde Melikgazi Örneği" konusudur?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü