MELİKGAZİ İLÇESİNDE 537 BİN 035 KİŞİ YAŞIYOR

MELİKGAZİ  İLÇESİNDE  537 BİN 035 KİŞİ  YAŞIYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumunun 2014 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarının açıklandığını buna göre Melikgazi İlçe nüfusunun toplamda 537 bin kişi olduğunu duyurdu…

Kayseri’nin  Anadolu’nun yükselen bir değeri olduğunu, sanayi  ve  ticaret  merkezleri   ve alış veriş merkezleri ile bölge şehir olarak hizmet verdiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “ Kayseri her yönü ile gelişen ve büyüyen bir planlı şehirdir. Örnek ve referans gösterilen ve son 20 yılda gerçekleştirilen yerel yönetim çalışmaları ile takdir toplamaktadır. 2014 adrese dayalı nüfus sayımında da Melikgazi ilçesinin toplam nüfusu 537.035 olarak tespit edilmiştir. 5 merkez ilçesi bulunan Büyükşehir merkez nüfusu 1.067.412’dir. Buna göre büyükşehir sınırları içersindeki beş ilçe arasında nüfusun % 50.3’ü Melikgazi İlçesinde yaşamaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri ilimizin % 50.3‘lük bölümüne hizmet vermekteyiz.“ değerlendirmesinde bulundu….

2014 nüfus bilgilerinin incelendiğinde 51 ilin merkez nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesine dolayısı ile Belediye hizmet alanına Ağırnas ile Sarımsaklı bölgelerinin de bağlandığından dolayı nüfusu ve hizmet alanın da arttığını kaydetti.

Temiz bir çevre, güvenli ve seri ulaşımı, büyük ölçekli parkları ve sosyal tesisleri, en önemlisi gecekondulaşmanın olmadığı, el ve at arabalarının tarih olduğunu, hatırlatan başkan Memduh Büyükkılıç, planlı ve koordineli bir çalışma ile hizmet alanlarına yatırım ve hizmet vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Haber İzle



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı