MELİKGAZİ İŞ BULMA VE EĞİTİM MERKEZİ

MELİKGAZİ İŞ BULMA VE EĞİTİM MERKEZİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dericiler esnafının Tacettin Veli Mahallesinde bulunan bölgeden taşınmasının ardından boşaltılan tesiste yeni bir düzenleme yaparak, inşaatlarda gündelik çalışanlara sahip çıkma anlayışıyla bu tesisin Melikgaz

Melikgazi Belediyesi olarak inşaat işlerinde çalışanların her zaman yanlarında olduklarını destek sağladıklarını ve inşaatlarda günlük yevmiye ile çalışanlar için böyle anlamlı bir projenin hayata geçirilmesi için iki ay gibi bir süre önce planlamanın yapıldığını ve çok kısa bir sürede de tamamlanarak hayata geçirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “2006 yılından beri Mimarsinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile proje ortağı olarak birçok inşaat çalışanını sertifikalı ve kalifiyeli elaman yetiştirdik ve iş piyasasında daha rahat iş bulmalarını sağladık. Amacımız sizlerin eğitimli olmanız ve sertifika almanız. Kıraathanelere ve çay ocaklarında, fiziki şartları yetersiz olan ortamlardan sizleri buraya getirerek daha sağlıklı daha huzurlu bir ortamda iş bulmanızı, iş verenlerinde daha kısa sürede aradığı elemanı bulmasına imkan sağladık. Sizin donanımlı olmanız eğitimli, sertifikalı olmanızı ve iş ortamlarında yer bulmanızı, zaten Avrupa Birliğine girme sürecide bunu gerektiriyor, çağımızın gerekleri bunu emrediyor, yakın zamanda artık belgesi olmayan, sertifikası olmayan iş bulamayacak. Biz bunun önüne geçmek için, sizler için bunu yaptık. Çünkü biz sizlerin hizmetkarıyız, bizlere hizmet imkanı sağladığınız için sizlere minnet duyuyor teşekkür ediyoruz” dedi.
İnşaat çalışanlarının bundan sonda bu tesis de bir yandan sıcak çaylarınızı yudumlarken diğer yandan kütüphanelerinde kitaplarını, gazetelerini okuyabileceklerini de hatırlatan Başkan Büyükkılıç, eğitimin ve eğitimcinin dostu Melikgazi Belediyesinin Kayseri’deki en önemli ihtiyaçlardan birisini daha tespit ederek bu yaraya parmak bastığını ve çok anlamlı bir çalışmayı daha ilklerin belediyesi olarak hayata geçirdiğini sözlerine ekledi.
Melikgazi Belediyesi, Melikgazi Halk Eğitim Müdürlüğü, Mimarsinan Endüstri Meslek Lisesi ile İnşaat Çalışanları Derneğinin organize ettiği, betonarme, kalıpçılık, çatı ve demircilik eğitim kursuna katılan kursiyerler ve eğitimciler ile sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç’a inşaat çalışanları da kendileri için en büyük hizmet olarak gördükleri ve artık yağmurdan çamurdan soğuktan ve sıcaktan korunacakları sıcak bir ortam oluşturduğu için teşekkür ettiler.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Melikgazi İş Bulma ve Eğitim Merkezi ziyaretlerine AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas ve ilçe teşkilat üyeleri ile AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı ve üyeler de eşlik etti.

 

 



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor