MELİKGAZİ’DE İKİ ADAY YARIŞTI

MELİKGAZİ’DE İKİ ADAY YARIŞTI

ERDAL DAĞ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

İYİ Parti Melikgazi İlçe kongresi yapıldı. Kongrede konuşan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş; iktidara yürüdüklerinin altını çizerek, “Genel başkanımızı da Cumhurbaşkanı seçip en baştan beri savunduğumuz güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçeceğimize inanıyoruz ve bu yolda çalışıyoruz dedi.   

İYİ Parti Melikgazi Olağan İlçe Kongresi, Melikgazi Belediyesi Nikah Salonunda yapıldı. Kongreye İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, İl Başkanı Süleyman Bozkurt, ilçe başkan adayları ve partililer katıldı.

429 delegenin oy kullandığı seçimlerde mevcut ilçe başkanı Erdal Dağ ve aday Alkan Okuyucu’nun listeleri yarışırken, kongreye gelen partililer maskelerini takıp, koltuklar arasında sosyal mesafe kuralını uyguladıkları görüldü.

İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt yaptığı konuşmada korona virüs nedeniyle ertelenen ilçe kongrelerinin ilkinin Melikgazi İlçesinde başladığını belirtip şunları ifade etti.

“Pandemi sürecinde bir çok ilçe kongremiz ertelenmişti. Biz hem Yüksek Seçim Kurulunun ön görüsü ve izni ile hem de parti genel merkezimizin haziran ayında kongreleri başlatma genelgesiyle askıya alınan kongreleri tekrardan başlatıyoruz. Bunun da ilki Melikgazi kongremizde gerçekleşiyor. Seçimlerin öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada iki aday arkadaşımız yarışacak, iki adayımıza da başarılar diliyorum. Salgından dolayı mütevazi ve tedbirli bir kongre yapıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun. “

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş daiktidara yürüdüklerini ve Genel başkan Merak Akşenir’i  Cumhurbaşkanı seçmek için bu yolda çalıştıklarının altını çizerek şunları kaydetti.

“Biz iktidara yürüyoruz. Kayseri’de en son aldığımız oy ortada. İnşallah halkımızda bizlere daha fazla destek verecektir. Bu seçimlerinde ben demokrasi şöleni haline geleceğine inanıyorum ve daha da güçlenerek çıkacağız. Hatırlayın 1 Nisan 2018’de yaptığımız büyük kongre bunların gözünü o kadar korkuttu ki aceleyle erken seçime değil de başka seçime gitmek zorunda kaldılar. Bu kongre sonucunda da inşallah pandemi süreci biraz hafifler ve öyle bir kongreyle bunların korku değil, yüreklerini yerinden hoplatıp iktidara yürüyeceğiz. Genel başkanımızı da Cumhurbaşkanı seçip en baştan beri savunduğumuz güçlendirirmiş demokratik parlamenter sisteme geçeceğimize biz inanıyoruz ve bu yolda çalışıyoruz. Sizlerinde bu gayretle çalışacağına eminim. Bugün yapacağımız seçimin partimize, Melikgazi’ye ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. “

 

 

  İYİ Parti Melikgazi Başkan Adayı Alkan Okuyucu ise  yaptığı konuşmada seçim sonrasında kim seçilirse seçilsin bıkmadan, usanmadan çalışarak partilerini en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayarak şöyle konuştu.

“Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatıma İYİ Parti Melikgazi İlçe Teşkilatında başladım. Şu ana kadar çeşitli görevler yaparak son 1,5 yıldır teşkilat başkanı olarak görev yapmaktayım. Pandemi süreci ve kongre takvimi açıklandığından itibaren aday olmaya karar verdim. Bu süreçte adaylığımı açıkladıktan sonra üyelerimize, delegelerimize parti politikası hakkında neler yapacağımız konusunda çeşitli görüşmelerimiz oldu. Bizler İYİ Parti Melikgazi Teşkilatı olarak sayın Erdal Başkanım ile beraber çok güzel çalışmalar yaptık. Kurmuş olduğum yeni yönetim kuruluyla teşkilatımı Melikgazi sınırları içerisinde durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışarak birinci parti olması için elimizden geleni yapacağız. Bu kongrelerden güçlenerek çıkacağız. Sonuçta kim seçilirse seçilsin, kim ilçe başkanı olursa olsun bu partiyi en iyi şekilde temsil edeceğini ve birinci parti yapacağına inanıyorum. Kongremizin Kayseri halkına, İYİ Parti’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

  İYİ Parti  Melikgazi İlçe Başkanı ve adayı Erdal Dağ’da konuşmasında iktidar olmak ve genel başkan Merak Akşener’i Cumhurbaşkanı yapma hedeflerinin olduğunu belirtip şunları kaydetti.

“Bugün iki adaydan biri hizmet yarışını gerçekleştirecek. Burada hizmet yarışını kim yapacak sadece onun seçimi yapılacak, farklı bir şey olmayacak. Biz Alkan kardeşimle zaten iki-üç senedir beraber çalışıyoruz. Aramızda herhangi bir husumet ya da sıkıntı olmadı, bundan sonra da olacağını düşünmüyorum. Gerek ben kazanayım gerek kendisi kazansın yine aynı şekilde bizler omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bizim partimizin hedefi vardı. Bu hedef doğrultusunda birincisi iktidar olmak, ikincisi sayın genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapabilmek. Bütün çalışmalarımız bu doğrultu da olacaktır. Genel başkanımız köy köy, sokak sokak, dükkan dükkan dolaşırken bizim oturma lüksümüz yoktur. Onun için biz de iki-üç katı çaba sarf ederek insanlara ulaşacağız, kapılarını çalışacağız. Bu doğrultu da görev yapmak için adayım. Diğer aday arkadaşıma da başarılar diliyorum. “

    Konuşmaların ardından seçime geçildi 429 delegenin oy kullandığı seçimde   mevcut Başkan Erdal Dağ229 oy alarak yeniden güven tazelerken, başkan adayı Alkan Okuyucu 144 oy aldı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı