MELİKGAZİ´DEN

MELİKGAZİ´DEN

GES ÇALIŞTAYI

Melikgazi Belediyesi öncülüğünde 8-9 Mayıs tarihleri arasında Ommer Otel´de BELEDİYELERDE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÇALIŞTAYI, 3 üniversite, 6 kurum ve kuruluş ile yurdun dört bir tarafından gelen 23 belediye temsilcilerin katılımı ile gerçekleşti. Özellikle Enerji konusunu gündem ve öncelik seçen belediyelerin yoğun ilgi gösterdiği Güneş Enerji Santrali Çalıştayı´na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımızdan olan Taner Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile çalıştayın paydaş kurumlarının yetkilileri ile çok sayıda uzman iştirak etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ın açılış konuşması ile başlayan çalıştay´da katılımcılara, ilk gün ?MELİKGAZİ BELEDİYESİ VE GES?, ?KAYSERİ´DE GES?, ?ÜLKEMİZDE GES?, ?BELEDİYELERDE GES?, ?GES de çatı uygulamaları? ve ?GES mevzuatı? konularında yetkili kişiler tarafından bilgiler verildi.

Dünya´da enerji konusunda büyük değişim ve gelişme gerçekleştiğini, bu neden ile büyük şirketler ve devletlerin çalışma içinde bulunmasından dolayı gündemi enerji´nin belirlediğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  bu gibi çalışmalarla Türkiye´nin önemli stratejik konularına bilimsel çözümler üretilmesi, paydaşlar arası iletişim ve iş birliğinin geliştirilmesi, stratejik bilimsel politikalar ve yol haritalarının oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

İLK´lerin belediyesi olarak 8 güneş enerjisi santrali ile Türkiye´de birinci sırada yer aldıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Çevreci ve yenilikçi bir belediye olarak Kurum ve kuruluşlar ile dayanışma, birlik ve işbirliği içerisinde çalışmaktayız. Bu da şehrimize hizmet olarak yansımaktadır. Enerji bizim değil 21. YY´ın ortak gündemi ve projesidir. İLK´lerin belediyesi olarak ilk etapta Üstü kapalı semt pazaryerlerinde başlattığımız çatı üstü güneş enerji santrallerini daha sonra sosyal ve spor tesislerimizde ve Belediyemiz hizmet binasında gerçekleştirdik. Milli ve Yerli üretime destek oluyoruz sonuçta ekonomiye ve istihdama katkı sağlıyoruz. Amacımız bu uygulamayı genişletmek şu anda 8 ayrı enerji santrali ile belediyeler arasında, Türkiye´de, dolayısı ile Kayseri´de 1 inci sıradayız. İlk olarak belediyemizde Enerjiye verdiğimiz öneme istinaden Enerji birimi oluşturduk. Belediyemizin tüm tesislerinde kullanılan enerjiden fazla elektrik enerjisi üretiyoruz. Dolayısı ile fazla elektriği satıyor ve park, sosyal ve spor tesisi gibi yatırımlara kaynak oluşturuyoruz. Sonuç itibari ile enerjimizi güneşten aldığımız gibi, güneşi bir bakıma hizmete çeviriyoruz? dedi.

Önceki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise dünyanın şu anda enerji konusunda şekillendiğini ve enerjiye sahip olanın dünyaya sahip olacağı ilkesi ile adeta bir savaş içinde olunduğunu belirterek; ?Bu açıdan özellikle GÜNEŞ ENERJİ SANTRELLERİ açısından Türkiye coğrafi konumu sebebiyle çok önemli bir yerde bulunmaktadır. Bu neden ile konunun bu tür çalıştaylar ile her açıdan değerlendirilerek, örnek kararlar alınması gerekmektedir. İLK´lerin belediyesi Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükılıç´ı böyle bir çalıştayı gerçekleştirerek, 35 kuruluş yetkililerini bir araya getirmesinden dolayı kutluyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti