MELİKGAZİ´DEN ´YAŞLILIKTA GENÇLİK PROJESİ´

MELİKGAZİ´DEN ´YAŞLILIKTA GENÇLİK PROJESİ´

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1989 yılında kurulmasına karşın yapılan yatırım ve gerçekçi planlamalar ile bugün örnek ve referans gösterilen Melikgazi İlçesi´nin adeta bilimsel araştırma merkezi olduğunu bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1989 yılında kurulmasına karşın yapılan yatırım ve gerçekçi planlamalar ile bugün örnek ve referans gösterilen Melikgazi İlçesi´nin adeta bilimsel araştırma merkezi olduğunu bildirdi.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü ile ortak bir projeyi paylaştıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sonuçta Melikgazi İlçesi´nin gerçekçi, bilimsel ve gelişime açık planlaması için Üniversite-Belediye işbirliği çalışması sergileyeceklerini belirtti.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Sağsöz ise; böyle bir çalışmanın ilk kez yapıldığını ve Melikgazi Belediyesi ile ortak gerçekleştirileceğini, amaçlarının yaşlıların ekonomik, sosyal ve kültürel açılardan yaşam kalitelerini artırmak ve yaşlıları sosyal hayata kazandırmak olduğunu söyledi.
Melikgazi Belediyesi´nin referans belediye olmasının bir tesadüf olmadığını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesi´nin birçok zenginliği bir arada taşıdığını ve bunları iyi değerlendirerek geleceğe daha emin bakabilmesi için yapılacak bu bilimsel araştırma ile ilgili olarak şunları söyledi: ?Kayseri, üniversiteleri ile eğitimin öncüsü ve merkezidir. Erciyes, Nuh Naci Yazgan ve Abdullah Gül Üniversiteleri ile Tarihte Makara-i Ulema ?Bilginler Şehri? diye bilinen Kayserimiz aynı zamanda bölge şehridir. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile yapılan ortak proje ile ?Yaşlılıkta Gençlik Merkezi´ çalışması ile kendi kendine yetebilen yaşlılar için tasarlanan proje tamamlanmıştır. İlçemizin Eğribucak semtinde 25 bin m2 alanda proje kapsamında mekan çalışması yapılacaktır. Şimdi sıra bu projenin uygulanma aşamasıdır. Bunun için ?Yaşlılıkta Gençlik Merkezi Projesi´ için gerekli çalışmalar başlatıldı.? Başkan Memduh Büyükkılıç ve Dekan Prof. Dr. Ayşe Sağsöz öğrenciler tarafından hazırlanan toplam 14 projeyi tek tek inceleyerek projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Dekan Prof. Dr. Ayşe Sağsöz tarafından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´ne katkılarından dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç´a çini işlemeli bir tablo hediye edildi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ?Yaşlılıkta Gençlik Merkezi´ adlı çalışma sonucunda elde edilen bilgilerin kitap haline getirileceği sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ