MELİKGAZİ'DEN ONLİNE TAPU BEYANI ALMA KOLAYLIĞI

MELİKGAZİ

BORCU OLMAYAN VATANDAŞLARA İNTERNET ÜZERİNDEN TAPU DAİRESİ BEYANLARI ALMA İMKÂNI

Melikgazi Belediyesi gayrimenkul alım satım işlerine kolaylık getirerek vergi borcu olmayan vatandaşlara internet üzerinden tapu dairesi beyanları alma imkânı sundu.

Akıllı belediyecilikte dijital ortamı kullanan bir belediye olduklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak güzel bir çalışmayı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Biliyorsunuz gayrimenkul alımında yani daire, arsa, dükkân alım satımında ilgili vatandaşımız belediyemize gelip beyan değerini alıp, daha sonra da tapu dairesinde işlemlerini görebiliyordu. Artık eğer vergi borcunuz yoksa tüm vatandaşlarımız belediyemize uğramadan tapu dairesi ile yaptığımız protokol sonucunda internet üzerinden tapu dairesi beyanları direkt alma imkânına sahip oldu. Dolayısıyla git gel yapmadan belediye ile tapu daire arasında zaman kaybetmeden direkt tapu dairesinde alım satımda ilgili taşınmazın; beyan değerini otomatik olarak tapu dairesi online göreceği için tekrar vatandaşın evrak yüküne girmesine gerek kalmayacak. Bunu diğer belediyeler de, biz de bu yıl şubat ayında başlattık. Şu anda deneme süreçleri bitti, gayet güzel çalışmakta. Akıllı belediyecilikte dijital ortamı, interneti kullanarak birçok hizmeti sizlerle buluşturuyoruz.” dedi.

“Türkiye'de ilk defa imarı dijital hale getirdik” diye konuşan Başkan Dr. Palancıoğlu; “Dolayısıyla mimarlarımız, mühendislerimiz ar ık bütün projelerini basılı kağıt ile belediyeye getirmek zorunda değil. İnternet üzerinden başvurularını alarak dijital arşiv ve dijital proje incelemeyi de başlattık. Bu sayede belediyemiz birçok alanda internet üzerinden hem emlak vergilerini ödeme, hem beyan değerlerini alma, hem emlak değerlerini alma hem de projeleri inceleme imkânına sahip oldu. Hayırlı olsun. İnşallah bundan sonra da yeniliklerle sizlere daha güzel hizmet vermeye çalışacağız.” şeklinde ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"