MELİHŞAH ÜNİVERSİTESİ´NDEN ?KAYYUM ATANABİLİR´ HABERİNE AÇIKLAMA

MELİHŞAH ÜNİVERSİTESİ´NDEN ?KAYYUM ATANABİLİR´ HABERİNE AÇIKLAMA

?HİÇBİR YAPIYLA İLİŞKİMİZ YOK?

Gazetemizde 16 Şubat 2016 tarihli nüshasında yayınlanan ?Melikşah´a kayyım atanabilir? haberine Üniversite Hukuk Müşaviri tarafından açıklama gönderildi. Avukat Ekrem Horozoğlu üniversitelerinin kanunla kurulduğunu hatırlatarak ?Herhangi bir grup veya yapıyla? ilişkilendirilmelerinin söz konusu olamayacağını iddia etti. Horozoğlu, üniversitelerine kayyım atanacağı haberlerinin de söylenti ve kulis bilgilerine dayalı, hedef göstermek maksatlı yapıldığını ileri sürdü.
Melikşah Üniversitesi adına vekili Avukat Ekrem Horozoğlu tarafından gönderilen ?Düzeltme Ve Cevap Metni´ aynen şöyle:
?Melikşah Üniversitesi, kanunla kurulmuş ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesidir. Yükseköğretim faaliyetlerini anayasa, yasa, tüzük ve yönetmeliklerle yürüten Melikşah Üniversitesi´nin, yürütmüş olduğu kamu görevi ile ilgili yasal muhataplarının dışında başka herhangi bir grup veya yapıyla ilişkilendirilmesi veya bir parçası olması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Tüm vakıf üniversiteleri gibi, her yıl Yükseköğretim Kurumu tarafından düzenli olarak titizlikle denetlenmekte olan Melikşah Üniversitesi´nin hedef gösterilerek kamu tüzel kişiliğinin, birtakım faraziyeler ile herhangi bir somut delile dayanmaksızın karalaması, yıpratılması veya birtakım oluşumlarla ilişkilendirilmeye çalışılması amacına yönelik yayınlanan bu haberin, maksatlı olarak kaleme alındığını göstermektedir. Tamamen beklenti, söylenti ve kulis bilgilerinin dile getirilerek ve bazı vakıf üniversiteleri de isimleri zikredilerek yapılan bu haber, hedef göstererek Üniversitemize zarar vermektedir.
Unutulmamalıdır ki; gazeteci somut delil ve belgeye dayanmayan faraziyelerle kurumları karalayamaz, yıpratamaz, gerçekliği hukuki olarak ispatlanmamış iddialara dayanarak bir kurumu zan altında bırakamaz.
Hiçbir somut belgeye dayanmayan, Müvekkilimin görüşü dahi alınmadan yayınlanan haber karşısında, Müvekkilimi karalama ve yıpratma amaçlı, yargı yoluyla kesinleşmemiş iddialarda bulunanlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağımızı belirtiriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.?



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”