MELİKŞAH DAVASI ?NDA ARA KARAR

MELİKŞAH DAVASI ?NDA ARA KARAR

TUTUKLU ÜÇ SANIĞA TAHLİYE KARARI?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na yönelik soruşturma kapsamında, aralarında KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesinin rektörü, akademisyenler ve personelin de bulunduğu 4´ü tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Durma 21 Mart tarihine ertelenirken, eski Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat´ın da aralarında bulunduğu  üç sanığa tahliye kararı  çıktı...

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar eski Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, eski Genel Sekreter Veli D. ve Emin E., bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Sanık Onur G. ise tutuklu olduğu Kırşehir´den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Bazı tanıkların dinlenmesinin ardından sanıklardan Mat, savunmasında, mahkemeye ulaşan tespit ve değerlendirme raporunda 30 Temmuz 2016´da, darbe girişiminden 15 gün sonra telefonunda Eagle uygulaması kalıntısına rastlandığının tespit edildiği iddiasına ilişkin, çocuklarının zaman zaman kullandıkları telefonunda oyunlar oynadıklarını belirtip  şunları  kaydetti. "Gelen raporda Eagle programının kullanılma süresine bakıldığında bir saniye dahi olmadığı görülmektedir. Telefonumda bulunan bu program, çocuklarım çeşitli oyunlar indirdikleri için Mor beyin kalıntısı olabilir."

Sanıklardan Veli D. de tanık beyanlarında aleyhine olan hususları kabul etmeyerek, suçsuz olduğunu belirtti.

Emin Emirza da mahkemeye ulaşan tespit ve değerlendirme raporuna göre, telefonundan ByLock´a 6 bin 857 kez bağlantı gerçekleştirildiği iddiasını kabul etmeyerek, bu programı indirmediğini ve kullanmadığını savundu.

Sanık Onur G. ise tutuklanmadan önce Kayseri´de Türk Telekom Bölge Müdürlüğünde çalıştığını söyledi. Hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmeyen Genç, örgütün emir ve talimatları doğrultusunda Bank Asya´ya para yatırdığı iddiasına ilişkin, 2014 yılında yurt dışına gittiği için arabasını sattığını ve buradan gelen 25 bin lirayı Bank Asya´ya yatırdığını anlattı.

Diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek beraatlerini talep etti.

Savcı, mütalaasında, 3 tutuksuz sanığın beraatini, aralarında tutuklu sanıklar eski Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mat ve eski Genel Sekreter Veli  D.´nin  de bulunduğu 18 sanığın ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı, "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla yargılandıkları başka dosyaları bu dava ile birleştirilen sanıklardan Mat ve Demirci´nin, bundan delil yetersizliğinden beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, ara kararında, 18 aydır tutuklu bulunmaları ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek sanıklar eski Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, eski Genel Sekreter Veli D. ve Emin E.´nin  tahliyesine hükmetti. Örgütün mahrem yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen tutuklu sanık Genç´in mevcut durumunun devamına karar veren heyet, esasa ilişkin savunmaların alınması için duruşmayı 21 Mart´a erteledi.        



Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza