BURÇ EĞİTİM VAKFI´NA ATANAN KAYYIM ÜYELERİ

BURÇ EĞİTİM VAKFI´NA ATANAN KAYYIM  ÜYELERİ

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESi ´NİN YÖNETİCİLERİNİ DEĞİŞTİRECEK?

23 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde Burç Eğitim Vakfına atanan 3 kayyım üyeleri ilk mesailerini gerçekleştirdiler. Ancak Melikşah Üniversitesi yönetimi yazılı bir açıklama yaparak atamanın yasal olmadığını iddia etti? Bütün bu gelişmeler yaşanırken Burç Eğitim Vakfı´na atanan kayyım üyelerinin yakın zamanda Melikşah Üniversitesi mütevelli heyetinde yer alan isimleri değiştirmesi ve bir sonraki adım olarak da rektörün istifasını istemesi bekleniyor.
Melikşah Üniversitesi´nin Kurucu Vakfı olan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı´na 23 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde kayyım atandı. Atanan kayyım üyeleri, Av. Mehmet Çatlı, Bankacı Ramazan Erikli ve Mali Müşavir Mustafa Karakaya hemen göreve başlayarak ilk mesailerini gerçekleştirdiler? Kayyım üyeleri göreve başladıkları ilk gün, görev yerlerine giderek görüşme talep eden haber ekibimi geri çevirirken, yoğun bir tempoda çalıştıkları gözlendi?
Yaşananlar sonrası Melikşah Üniversitesi´ne de ziyaret gerçekleştiren ekibimiz harhangi bir hareketlilik kaydetmezken; Melikşah Üniversitesi Yönetimi basın kuruluşlarına yazılı bir açıklma göndererek Burç Vakfına kayyım atanmasının yasal olmadığını iddia ettip şunları kaydettiler? ?Yükseköğretim mevzuatı gereği, üniversite mütevelli heyet üyeleri ancak 4 yıl süre ile atanmakta olup, ölüm ? istifa ve görev sürelerinin sona ermesidışında görevden alınmaları mümkün değildir. Bu nedenle, vakfa atanan kayyımlar tarafından 4 yıllık görev süreleri dolmayan mütevelli heyet üyelerinin görevine son verilerek, yerlerine yeni atamalar yapılması da hukuksuz olacaktır. Bu şekilde hukuk dışı yapılacak olası atamalar nedeniyle Üniversitemizin kamuoyunda uğradığı ve uğrayabileceği zararlar için ilgililer aleyhine tüm hukuki yollara sonuna kadar müracaat edilecektir.? Sözlerine yer verildi.
Melikşah Üniversitesi atamaları yasal bulmasa da Burç Eğitim Vakfına atanan kayyım heyetinin mahkeme kararı ile atanmış ve göreve hakimlerin verdiği karar ile geldiği ise su götürmez bir gerçek olarak orta durmaktadır.
İlimiz kamuoyu Burç Vakfı ve Melikşah Üniversitesi´de bundan sonraki adımın ne olacağını merakla beklerken, öngörüler Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı´na atanan kayyımlar, kurucu vakıf olduğu için bu doğrultuda mevcut mütevelli heyetini görevden alıp yerine yeni isimleri atayacak. Daha sonra yeni seçilen mütevelli heyeti Adı Paralel Devlet Yapılanması´yla anılan Üniversitenin Rektörünün istifasını isteyecek. Eğer Rektör istifa etmek istemezse bu kez, Mütevelli Heyeti YÖK´e durumu bildirecek ve YÖK Melikşah Üniversitesi´ne yeni bir Rektör atayacak. Ve yeni Rektörün gelmesiyle, Melikşah Üniversitesi´nin akademik kadrosunun baştan aşağı değişeceği yönünde?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor