MELİKŞAH, GENÇ MUCİTLERİNİ ARIYOR

MELİKŞAH, GENÇ MUCİTLERİNİ ARIYOR

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, üniversite bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi kurduklarını belirterek, ``Yeni fikri olan her öğrenci, Teknoloji Transfer Ofisi`ne başvurarak, fikirlerinin patente dönüşmesini sağlayabilir`` dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mahmut Mat, üniversitelerin sadece mevcut bilgilerin aktarılması olmadığını, yeni bilgilerin üretilmesi, öğrencilerin yeni fikirler üretmesi ve istihdama katkıda bulunmasının, günümüzde üniversitelerden beklenen ve üniversitelerin en önemli görevlerinde bir tanesi olduğunu bildirdi.
Prof. Dr. Mat, ``Kendini bu konuda konumlandıran ve altyapısını buna göre hazırlayan üniversitelerden bir tanesi de Melikşah Üniversitesi. Akademisyenlerde ve öğrencilerde patent ve yeni fikir kültürünü oluşturmaya çalışan Melikşah Üniversitesi bunun ilk adımını Teknoloji Transfer Ofisi’ni kurarak attı`` ifadelerini kullandı.
Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat; öğrencilere çağrıda bulunarak, yeni fikri olan her öğrencinin Teknoloji Transfer Ofisi’ne başvurarak fikirlerinin patente dönüşmesini sağlayabileceklerini söyledi.
Bir patent firmasıyla anlaştıklarını ve yeni bir fikirle gelen her öğrenciye sürpriz ödüller verileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Mat “Öğrenciler getirdikleri yeni fikirlerinin patente hatta ticari bir ürüne dönüşme aşamasına kadar üniversiteden her türlü desteği alacaklar. Önümüzdeki yıl Teknoloji Transfer Ofisi’ni yeni kurulacak olan AR-GE binamıza taşıyacağız ve patent alan öğrencilere buradan ofis vereceğiz. Onlara fikirlerine destek verecek Kayseri’den hatta tüm Türkiye’den firmalar bulacağız” dedi.
Öğrencilerin, ``Benim fikrimden patent çıkmaz, benim fikrim ticarileşmez`` kaygısıyla hareket etmemeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mat, geliştirildiği takdirde her şeyden patent çıkabileceğini ve atılan bu adımın ilerleyen yıllarda bir patent ve yenilikçilik kültürü haline geleceğine inandığını ifade etti.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”