MEMORİAL HASTANESİ BAŞHEKİMİ MEHMET AKİF YÜCEL İLE

MEMORİAL HASTANESİ BAŞHEKİMİ MEHMET AKİF YÜCEL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MEMORİAL HASTANESİ BAŞHEKİMİ YÜCEL;

?GENETİK BİLİMİ, ŞUANDA MODERN TIBBIN ARAŞTIRMA KONUSU?

Gazetemizde her hafta yayınlanan röportaj bölümümüze bu hafta Kayseri Memorial Hastanesi Başhekimi Mehmet Akif Yücel konuk oldu. Sağlık alanında gelişen teknolojilerden, Kayseri´deki sağlık sektörünün durumuna ve Tüp Bebek teknolojisinin geldiği noktayı konuştuk. Kendisi de doktor olan Genel Cerrah Mehmet Akif Yücel ile sohbetimizin ayrıntılarını sizinle paylaşıyorum.

E. KİPMAN: Hocam Merhaba, öncelikle sizi tanımayan kişiler için sizi tanıyabilir miyiz?

M. AKİF YÜCEL: Doktor Mehmet Akif Yücel, Genel Cerrah Uzmanıyım. Memorial Sağlık Grubunda 3,5 yıldır bulunuyorum. Şuanda Kayseri hastanesinin Yöneticisi, Direktörü olarak çalışıyorum. Aynı zamanda Genel Cerrah Uzmanlığını da yapıyorum.

E. KİPMAN: Akif bey, Sağlık Sektöründe kendinizi kurum olarak nerede görüyorsunuz?

M. AKİF YÜCEL: Memorial Sağlık Grubu yaklaşık 15 yıldır Türkiye´de faaliyetlerini yürütüyor. Bölgenin çekim noktası olan Kayserimizde yaşayan insanlarımızın hayatlarına dokunmanın mutluluğunu yaşamaya çalışıyoruz. Kayseri Hastanesi olarak 3 yılı geride bırakırken, bizi tercih eden hastalarımıza kaliteli, doğru ve güvenilir hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Hastalarımızın yakınlarını da, bizleri de kendilerinin bir parçası olarak görmelerini istiyoruz. Kurum olarak bu anlamda çok çalışıyoruz.

E. KİPMAN: Hocam biraz önce bahsettik siz aynı zaman da bir Genel Cerrahsınız. Hekim ile Yöneticilik arasında elbette farklar vardır ancak, hangisi daha zor?

Hekimlik tarafım daha baskındır.

M. AKİF YÜCEL: Emre Bey, sağlık sektöründe olmak başlı başına büyük bir sorumluluk gerektiren bir iş. Genel Cerrah Uzmanı olarak da Yönetici olarak da elbette zorluklar var. Öncelikli olarak her zaman hekimlik tarafım daha baskındır. Ancak, yönetici olmanın sorumluluğun ve zorluğunun altında kalmamak için her ikisini birlikte çok çalışarak gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. Bizim için hekimlerimiz çok önemli. Kurum olarak mesleklerini severek yapmalarına yönelik kolaylaştırıcı uygulamalar yapmak, en baştaki görevlerimdendir.

E. KİPMAN: Kayseri´de hedefleriniz nelerdir?

Şuan geldiğimiz noktada daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz.

M. AKİF YÜCEL: Kayseri´de hedefimiz her zaman için, düzgün ve doğru işlerin içerisinde olmak. Sağlıkta eğri iş var mıdır? Diye soracaksınız. Bu ayrı bir konu ama güvenilir, doğru ve etik değerlere uyan bir hizmet anlayışı uyguluyoruz. Şuan geldiğimiz noktada daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz. Doğru hizmetten kastım, bir işin sıradan şekilde yapılıp tamamlanması değil, yapılan yanlışları daha sonra düzeltmek değil, yaptığımız işin en doğrusunu şimdiden yapabilmektir.

E. KİPMAN: Kayseri´de sizi zorlayan ameliyatlar var mı? Vatandaşlarımız zor bir ameliyatı olmak için şehir dışına çıkmadan burada tedavi olabilecekleri hekimlerimiz var mı?

Çok özellikli ameliyatları Kayseri´de gerçekleştirebiliyoruz.

M. AKİF YÜCEL: Kayseri´de şuan bir başka yere gitmeyi gerektirecek vasıflarda, hiçbir tedavinin, ameliyatın olduğunu düşünmüyorum. Bünyemize akademik ve tecrübeli uzman doktorlarımızın seçilmiş olması bir noktada referans oluyoruz. Farklı olarak yapılan birçok ameliyatlar var. Beyinde kapalı olarak yapılan endoskopik ameliyatlar var. Kafatası açılmadan, endoskopik ameliyatları başarılı bir şekilde yapabiliyoruz. Bunlar özellikli işlemler. Genel Cerrahi, Ortopedi, Kulak-Burun-Boğaz bölümlerinde çok özellikli ameliyatlarını Kayseri´de gerçekleştirebiliyoruz.

E. KİPMAN: Sağlık alanında gelişen teknoloji artık akıl almaz boyutlara ulaştı. Artık bilgisayar ile ameliyat yapma durumlarına geldik. Açık yapılan ameliyatların yerine daha küçük kesikler ile mikroskobik ameliyatlar yapılmaya başladı. Bu teknolojilerin ne kadarını Kayseri´de bulabiliyoruz?

Genetik Bilimi, şuanda modern tıbbın araştırma konusu.

M. AKİF YÜCEL: Artık teknoloji her yerde var. Sağlık alanında en yeni teknoloji de ne varsa Türkiye´de de bu kullanılıyor. Bu hizmetleri iyi, doğru ve kaliteli bir şekilde vermeye çalışıyoruz. Sağlık alanında gelişen tanı, tedavi ve yaklaşımları bizim merkezlerimizde de dünya ile aynı anda uygulayabiliyoruz. Kayseri´de yapılanlardan ziyade yapılmayanları sıralasak daha doğru olur. Dünya´da gelişen Genetik Bilimi çaresiz olarak adlandırılan hastalıkların çaresine yönelik çalışmalar, şuanda modern tıbbın araştırma konusu. Önlenebilir hastalıkların tedavisinde gelecek bu yönde çalışmalarını yoğunlaştıracak.

E. KİPMAN: Doğru mu anladım? İleride başımıza gelebilecek hastalıkları genetik tedaviler ile şimdiden kurtulabilecek miyiz?

M. AKİF YÜCEL: Bunun için çalışmalar devam ediyor. Tedavi yöntemleri her gün kendini yeniliyor. Özellikle kanser hastalıklarının önlenebilir olanları halan çalışmaları devam ediyor. Bundan sonra ki süreçte bence bu kulvarda uğraş gösteren bilim adamları daha ön planda olacaktır. Onun dışında önlenebilir olan hastalıkların önüne geçmeye çalışmalıyız. Türkiye´de ve Dünya´da obezite önemli bir sorun, obezite ile gelişen çoğu hastalıkları önleyebiliriz. Şuanda Sağlık Bakanlığımızın da yoğun çalışmaları var. Koruyucu Hekimlik ile önlenebilir hastalıklara başta obezite olmak üzere, kalp damar hastalıklarının oluşmasında, şeker hastalığı gibi basit koruyu önlemlerle, önüne geçilebilmek için çalışmalıyız.

E. KİPMAN: Hocam son olarak tüp bebek alanındaki gelişmelerden ve yeniliklerden bahseder misiniz?

Her çiftin farklı olumsuz faktörleri olmakta.

M. AKİF YÜCEL: Tüp Bebek merkezimiz bizimle birlikte hareket eden bir merkezimiz. Bölgede en çok tercih edilen ve başarısı herkesçe kabul görmüş, güvenilir ve kaliteli hizmeti esas alan merkezimiz. Tüp bebek tedavisinde kişiye özel tedaviler verilmekte, çünkü her çiftin farklı olumsuz faktörleri olmakta, bireylerin yaşı, deneme sayısı, yumurta ve sperm kalitesi gibi birçok faktör gebe kalmakta önemli rol oynuyor. Tüp Bebek merkezimizde alanında yetkin olan Nurettin Bey ve Arzu Hanım ile beraber, teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Özellikle son zamanlarda uygulanan sağlıklı spermleri seçme noktasında sperm çip uygulaması ve sonrasında, takibinde, embrioskop uygulamasıyla birlikte başarılarında daha yüksek yakalanması sağlanmakta.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı