MEMUR-SEN

MEMUR-SEN

DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

Memur Sen İlçe Temsilcisi Aydın Kalkan, sendika bileşenleri olarak darbe girişimini kınadıklarını söyledi.
Cumhuriyet Meydanındaki demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenen Aydın Kalkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 27 Nisan muhtırası ve 17-25 Aralık yargı darbesine karşı gösterdiği başarıyı 15 Temmuz´da da gösterdiğini ifade etti. 15 Temmuz´daki darbe girişiminin tarihte görülmemiş bir birliğe vesile olduğunun altını çizen Başkan Aydın Kalkan, ?Darbe haberlerinin ortaya çıktığı ilk dakikalarda televizyonlardan açıklama yaparak darbe girişiminin önleneceğini ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını belirten başbakanımız Binali Yıldırım şapkasını alıp kaçmamış ve milli iradeyi en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu onurlu duruşundan dolayı başbakanımız Binali Yıldırım´a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan partilerimizden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ve grubuna, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve grubuna, Halkın Demokrasi Partisi yetkililerine, Meclis dışında bulunan fakat milli iradenin savunulmasında etkin olan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve ekibine, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici´ye ve ekibine ve darbeye tepki gösteren diğer partilere milli iradenin yanında oldukları için teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.
Milletin darbe girişimi karşısında tepkisini ortaya koyarken, basın yayın kuruluşlarının da aynı hassasiyetle hareket ettiğine dikkat çeken Aydın Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Ülkemizde darbelere ve muhtıralara çanak tutan basın yayın anlayışı 15 Temmuz akşamı terk edilmiş ve tüm basın yayın organları FETÖ´cü darbecilerin müdahalelerini haber alır almaz milli iradenin yanında yer almışlardır. Basın yayın organları halkı darbe girişimine karşı durma noktasında cesaretlendirmiş ve yönlendirmiştir. 28 Şubat´ta milli iradenin karşısında tek bir basın yayın organı varken bu gün darbeciler karşısında tüm Türk basını bulunmaktadır. Bu davranışlarından dolayı Türk basınının tüm temsilcilerine teşekkür ediyoruz.?
Diyanet İşleri Başkanlığı´nın da Türkiye genelinde tüm camilerde ezan ve sala okutarak, ezanları susturan darbe dönemini kapattığını belirten Aydın Kalkan, ?İradesine, ülkesine, cumhurbaşkanına sahip çıkarak demokrasi nöbetine devam eden ve okçular tepesini terk etmeyen siz kıymetli demokrasi savunucularını tebrik ediyor hepinize saygılar sunuyorum.? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da