MEMUR-SEN ENGELLİ KOMİSYONU BAŞKANI HAYRİYE AYVERDİER,

MEMUR-SEN ENGELLİ KOMİSYONU BAŞKANI HAYRİYE AYVERDİER,

"ENGELLİLERİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Memur-Sen Kayseri Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Hayriye Ayverdier, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin arttırılması çok önemlidir" ifadesinde bulundu. 

Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.


Kayseri Memur Sen Engelli Komisyonu Başkanı Hayriye Ayverdier, Memur Sen Kayseri İl Temsilciliğinin ev sahipliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Ayverdier: ? Birleşmiş Milletler öncülüğünde bütün dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler gününün ülkemizde ve tüm dünyada ki engelli kardeşlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor? dedi.

?Engelli olmak kimsenin tercihi değildir´

Toplumda engelliler ile ilgili çok fazla ön yargı ve olumsuz tutumun olduğunun altını çizen Ayverdier konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek, farklılıklara tahammül edebilmek, insan olma felsefemizin gereğidir. Toplum olarak temel hedefimiz, ülkemizdeki engelli insanlarına kendi başlarına hayatlarını devam ettirmeleri ve kendi kendilerine yeter duruma gelmelerini sağlamak olmalıdır. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin arttırılması çok önemlidir. Çünkü onlarda bu toplumun bir parçasıdır. Engelli bireyler üreten ve kendine yeten bir hale getirmek amacımız olmalıdır? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi