MEMUR SEN İL TEMSİLCİLİĞİ´NDEN

MEMUR SEN İL TEMSİLCİLİĞİ´NDEN

?DARBELER VE BASIN´ PANELİ? .

Memur Sen İl Temsilciğince tertiplenen ?Darbe ve Basın´ konulu panelde 15 Temmuz Darbe Kalkışması başta olmak üzere Cumhuriyet Tarihi boyunca gerçekleşen ?Darbe´lerin Türk Basını üzerine oluşturduğu olumsuz etkiler büyüteç altına alınarak demokrasimize olan etkileri tartışıldı?.
Memur Sen İl Temsilciğince tertiplenen Moderatörlüğünü Adnan EVSEN´in yaptığı panele Gazeteciler Veli ALTINKAYA, Ömer Faruk HAMURCU ve Mehmet Sena KÖSEDAĞ´ın konuk oldu? "Darbeler ve Basın" konulu panelde gerçekleşen ?Darbe´lerin Türk Basını üzerine oluşturduğu olumsuz etkiler büyüteç altına alınarak demokrasimize olan etkileri tartışıldı?.
Panelde ilk sözü alan Gazeteci Veli Altınkaya oldu? Altınkaya şunları kaydetti??Türk basın tarihine baktığımız zaman Cumhuriyetin hemen kuruluşundan itibaren de bir çok şey sıkıntılı olmuştur,Gazi hazretlerinin dönemindede sıkıntılı olmuştur,Kazım karabekir merhum diyorki Milliyet gazetesinde anılarımı yazıyorum 1930 tarihinde anılarım bir müdaheleyle yazdırılmadı,bu bir anlamda basın özgürlüğününde Türkiye´de sürecinin net bir göstergesidir,çok partili hayata geçişimiz 46 olarak baz alınır ama gerçekte 14 mayıs 1950´dir,demokrat parti iktidarı ile beraber çok partili hayat ve daha çok sesli bir basın oluşmaya başlamış,yani basının çok sesli olması demokrasiyle içiçe özdeşleşmiş bir yapıyla meydana gelir,rahmetli Menderesin idamı hepimizi bir şekilde üzmüştür bugün menderesin idamı ile ilgili sızı acı duymayan hiçkimse yoktur. Aslında darbeyi yapanda bugün bunları çok daha iyi anlıyoruz o gün 1980 darbesini yapanda Kenan Evren değildi,1960 darbesini yapanda madonoğlu vs değildi,ogün bize demokrasiyi dikta ettiren çok partili hayatı dikta ettiren bugünkü dünyanın hakim güçleridir başta Amerika olmak üzere batılı güçlerdir hele bu 15 temmuzda sırıtacak bir şekilde milletimizin hepsinin gözü önünde net bir fotoğraf olarak Ortaya konuldu,15 temmuz darbe girişimin aqrkasında batının olduğu natonun olduğunun bunu sokaktaki vatandaştan tutun herkes biliyor.?
Bir diğer panelist Gazeteci Ömer Faruk Hamurcu ise şöyle konuştu? ?15 Temmuz miadı ne olması lazım ondan önceki dönemelerinden hepsinden farklı 15 temmuzda basında gerçekten görevini yaptı vatandaşta görevini yaptı,artık canına tak dedi yeter dedi millet önüne gelen darbe yapıyor dedi ve darbeye dur dediler öteyandan 15 temmuzda görmüştüm çok irkilmiştim ben bir resim söylüyorum ve iletişim fakültelerinde onun orginal görüntüsünü bulursam tüm iletişim fakültelerinin kapısına büyük bir şekilde asılmasını önereceğim oda şu; cw türk gerçekten çok büyük bir başarı elde etti yiğidi öldürüp hakkının vermek lazım trt anahtarı teslim etti AA ajansı ne yaptı bu kadar para kazanıyor memur hepsi devletten para alıyor internetten haber düştü AA: Tsk yönetime el koydu diye haber düştü,cw türk direniyor,AA ajansı direnmiyor,asker cw türke girdi silahını çektiler kameramana kameramana kameranı ve görüntüleri ver dediler ama o direndi inanılmaz bir iki buçuk dakikaya yakın orda askerle kameraman mücadele etti yani bu çok müthiş sembol bir görüntü bakın basın diyoruz ya işte basının sembolize edildiği karelerden bir tanesi bu.?
Metin Sena Kösedağ son sözü alan panalist olarak medya okur ? yazarlığı dersinin mutlaka okutulması gerektiğinin altını çizere ?Özellikle istirham ediyorum eğitim camiasınında bunu bilmesi lazım ?medya okur yazarlığı?dersinin mutlaka ve mutlaka okullarda ders olarak okutulması gerekiyor gencecik çocuklarımızın medyanın zararlarını ve faydalarını öğrenmesi venasıl kullanacaklarını bilmesi gerekiyor? dedi?
HABER : Reyhan ÖZTEMİR



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”