MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ AYDIN KALKAN

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ AYDIN KALKAN

?YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE SİSTEM DEĞİŞMELİDİR?

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube başkanı ve Memur-Sen Kayseri İl temsilcisi Aydın Kalkan, Sendika Genel Merkezinin ilgili çalışması kapsamında, yabancı dil ders saatlerini artırmanın verimli öğrenme sağlamayacağını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen genel merkezinin hazırladığı? Beşinci Sınıfın Yabancı Dil Dersi Ağırlıklı Hale Getirilmesi: Zorluklar, Riskler ve Alternatifler´ başlıklı analizle ilgili bilgi veren Başkan Aydın Kalkan, ?Ders saatlerinde, haftalık ders programında yabancı dil derslerinin artırılmasının üreteceği diğer sorunlara gözümüzü kapatmamızı kimse beklemesin. Bunu sendikacı olarak da, eğitimci olarak da, veli olarak da yapamayız, yapmayız.? dedi.
Yabancı Dili Öğretemediğimiz Gibi Fiili Bir Durum Var
Yıllardır süregelen ?neden yabancı dil öğretemiyoruz´ ya da ?yabancı dili neden öğrenemiyoruz´ tartışmasının, ?5. sınıfın yabancı dil dersi ağırlıklı olması´ hedefini içeren söz konusu açıklamayla yeni bir boyut kazandığını kaydeden Aydın Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Yabancı dil konusundaki sıkıntının kaynağı ?sistemin yetersizliği mi, öğrencilerin isteksizliği mi´ sorusuna yönelik netlik ve asgari müşterek sağlayacak bir cevap henüz ortada yok. Buna rağmen, yeni bir düzlem ve yöntem oluşturma iradesi ortaya konulmuştur. Dolayısı ile 5. Sınıfta ağırlıklı yabancı dil uygulamasının yeni bir bakışla Avrupa Dil Portfolyesinin önerdiği ve tüm dünyanın uyguladığı gerçekçi bir bakışla yeniden ele alınması gerekir.?
Yabancı dilin iyi bir şekilde öğretilebilmesi için, sadece ders saatlerini artırmaya yönelik bir yaklaşımdan kesinlikle kaçınılmalı ve sistemin diğer bütün unsurları birlikte değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Aydın Kalkan, ?Bu çerçevede, mevcut yabancı dil öğretimi niteliğini artırmaya ve öğrencilerin yabancı dili konuşmalarını teşvik eden çalışmalara öncelik verilmelidir. Yabancı dilin öğretilmesi konusunda çeşitlendirmeye gidilmelidir. Bu çerçevede, sadece okulda müfredata bağlı bir yaklaşım yerine, müfredat dışı etkinlikler desteklenmelidir. Sonuç olarak, konuya ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyor, eğitim sistemine zarar vermeyecek ve en fazla faydayı üretecek bir içeriğin ortak akılla ve bütün taraflarla yürütülecek çalışmalarla belirlenmesine her türlü katkıyı sunacağımızın bilinmesini istiyoruz.? ifadelerini kullandı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ