MEMUR ? SEN İL TEMSİLCİSİ KALKAN:

MEMUR ? SEN İL TEMSİLCİSİ KALKAN:

?HENDEK TERÖRÜNE ?AKADEMİK KATIK´ OLDULAR?


Memur ?Sen İl Divan Toplantısı bir restoranda tertiplenen kahvaltılı toplantı ile gerçekleştirildi? Toplantıda bir bildiri yayınlayarak Türkiye Cumhuriyeti´nin birliğine ve terörle mücadelesine ihanet eden 1128 Akademisyen sert dille kınanarak protesto edildi? Toplantıda konuşan Memur ? Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan yaptığı değerlendirmede ?Kamu düzeninin tesisine katkı sunmak yerine, çocuktan- kadına, gençten - yaşlıya büyük bir insan kitlesini mağdur eden terör eylemine, hendek terörüne, terör iklimine ?akademik katık olmak? tercihlerini ortaya koyuyorlar? sözleri ile bildiriye imza koyan akademisyenlere tepki gösterdi?
Memur ?Sen İl Divan Toplantısı bir restoranda tertiplenen kahvaltılı toplantı ile gerçekleştirildi? Toplantının ana gündem maddesi imzaladıkları bildirile Güneydoğu Anadolu´da büyük bir terörle mücadele örneği sergileyen Türk Silahlı Kuvvetleri ve Hükümeti eleştirerek bu katliama ortak olmayacaklarını kamuoyuna duyuran 1128 akademisyenin bu manidar çıkışına tepki göstermekti?
Toplantıda katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Memur ? Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan sözlerine ? Türkiye, sahip olduğu potansiyel ve egemen coğrafyası ile bir çok fırsat ve imkana sahip olmak yanında ihanetin asli replik olduğu kirli oyunlara dayalı risk ve tehditlerle mücadele tarihine de sahiptir. Vesayet paradigmasının ve organizasyonunun çöküşünü sağlayan demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme hamlelerinin zirve yaptığı özellikle son on yıllık dönemde, risk aparatları ve tehdit araçları arasındaki nöbet değişimleriyle huzur limanına giden geminin alabora olması için yapay fırtınalar devreye sokuldu? diyerek başladı ve ekledi? ?Bu kapsamda hayata geçirilen Gezi Parkı kalkışması, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani mazeretli 6-8 Ekim ayaklanma provaları akamete uğrayınca, Türkiye´nin yenilenme arayışlarını, ?Yeniden Büyük Türkiye? hedefli çabaları bertaraf etmek için eski tetikçilere, terör üretme uzmanı işbirlikçilere ?göreve dönün? davetiyesi gönderildi. Bu daveti yapanlar ve davete uyanların içinde bulunduğumuz dönemdeki ortak çalışması; bazı il ve ilçelerimizde hendek terörünün hayata geçirilmesi ve bu terör yönteminin siyasetten, akademiye, medyadan, ekonomiye farklı mecralar üzerinden desteklenmesidir. 1 Kasım seçimleriyle siyasi istikrarın yeniden sağlanması, ekonomik istikrarsızlık riskinin sonlandırılması, özelde Türkiye´ye dair hesapları olanların hayallerini kabusa dönüştürmüştür. Bu kabustan kurtulmak için Çözüm Süreci ile birlikte oluşan huzuru hendeklere gömmeye karar verenler ve bu kararın icrasında sorumluluk alanlar, bir şekilde kendilerini ifşa ederek kirli tezgahların sahiplerinin personel sistemine dahil olma heyecanlarını deklare ediyorlar?
Kalkan sözlerinin devamında konuyu kara bildiriye imza koyan akademisyenlere getirip ?Bunun en son örneği, imzalarını terör tüccarlarının malı haline getiren sözde 1128 akademisyenin, akademik unvanlarını terörün emrine verdiklerini itiraf ettikleri bildiridir. Bu bildiri, 28 Şubat ve benzeri süreçlerde ?ordu göreve? pankartlarının altına konuşlanan akademisyen görünümlü vesayet aklı, bugün de ?insan?, ?insan hakları? ve insan onuru? kavramlarıyla makyajlanmış bir bildirinin altında ?ihanet paktı? olarak arz-ı endam etmeye çalışıyor? İfadesini kullanıp şunları kaydetti ?Esaretin belgesi hükmündeki bildirinin altındaki imzaların sahipleri; ?Devletin suçuna ortak olmayacağız? gibi iddialı cümlelerle, terör örgütünü aklama telaşını gizlemeye çalışıyorlar. Kamu düzeninin tesisine katkı sunmak yerine, çocuktan, kadına, gençten yaşlıya büyük bir insan kitlesini mağdur eden terör eylemine, hendek terörüne, terör iklimine ?akademik katık olmak? tercihlerini ortaya koyuyorlar?
Kalkan sözlerinin sonunda ?Bu ülkenin vesayetten kurtulmasına, normalleşmesine ve sivilleşmesine katkı sunan, paydaş olan, birçok alanda öncülük yapan Memur-Sen olarak; bu ihanet bildirisinin, esaret bildirgesinin altında imzası bulunanlara bir hatırlatma yapıyor ve uyarıyoruz. ?Ordu Göreve? pankartlarını geri dönüşümü imkansız atıkları arasına gönderen millet, ?hendek terörünü destekle? çağrılı bildirinizi de aynı yere gönderecektir? şeklinde uyarılarda bulunarak noktayı koydu?
HABER : C.USTEN



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti