MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ KALKAN,

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ KALKAN,

?İDAMI DESTEKLİYORUZ?

Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, son günlerde meydana gelen ve toplumda tepkiye neden olan çocuk istismarı ve çocuk kayıp vakalarına karşı, idam isteğini desteklediklerini söyledi.

Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Memur Sen hizmet binasında, son günlerde meydana gelen çocuk kaçırma ve cinsel taciz olaylarına dair basın açıklaması yaptı. Muhafazakar bir sendika olarak, bazı vatandaşların söz konusu olaylardan sonra özellikle sosyal medyada sıkça dile getirdiği idam isteğini desteklediklerini belirten Kalkan, ?Kur´an-ı Kerim´de de belirtildiği üzere suçsuz yere bir insanı öldüren kişiye verilecek olan ceza ölümdür. O nedenle muhafazakar bir sendika olarak idam cezasını destekleyeceğimizi ifade edebilirim? dedi.

8 YILDA 104 BİN 531 ÇOCUK İÇİN KAYIP BAŞVURUSU YAPILDI

TÜİK verilerine göre 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuk için kayıp başvurusu yapıldığını, 2016 yılında 11 bin 691 çocuğun da kayıp olarak bildirildiğini belirten Kalkan, ?Kayıp bildirimi yapılan çocukların maalesef yüzde biri bulunamıyor. Dolayısıyla, kayıp olup da bulunamayan, istismara uğrayan veya katledilen çocuk vakıaları bu ülkenin mutlaka çözmesi gereken temel meselelerinden birisidir? diye konuştu.

BÜTÜNLÜKLÜ BİR EĞİTİM TARZI BENİMSENMELİ

Son günlerde meydana gelen menfur olayların ardından, ilk olarak katil zanlılarına ciddi cezalar verilmesini, ardından önleyici tedbirler alınmasını ve çocukları koruma konusunda bütünlük arz eden bir tarzda eğitim şeklinin benimsenmesi gerektiğini ifade eden Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Çocukların korunmasında bütüncül bir yaklaşımın geliştirilmesi; Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından, Basın Medya Enformasyon´a kadar ilgili tüm kamu kurumlarının, bu konuda çalışmalar yürüten STK´lar ve akademinin işbirliği içerisinde ortak adımlar atması ile mümkün olabilir.?

?MEDYAYA DA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR?

Öte yandan, söz konusu menfur olayların haberlere yansıtılma biçimlerinde medyaya da önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Kalkan, ?Memur-Sen olarak yarınımıza umut olan çocuklarımızın korunması için her türlü çabanın bir parçası olduğumuzu bir kez daha deklare ediyor ve bu olayların bir daha yaşanmaması için önleyici tedbirlerin kamu STK işbirliği ile etkin bir şekilde geliştirileceğine inanıyoruz. Bu vesile ile bu menfur olayı kınıyor, evlatlarımızın kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, ayrıca yargı ve yasal düzenleme süreçlerinin yakın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz? diyerek sözlerini tamamladı.


Haber Kaynak : İHA

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor