MEMUR-SEN´DEN

MEMUR-SEN´DEN

ARAKAN´DAKİ KATLİAMI DURDURUN ÇAĞRISI ...

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ve sendika mensupları  Cumhuriyet  Meydanı´nda  bir araya gelerek  Arakan´da Müslüman halka karşı uygulanan soykırım ve katliamı lanetleyerek, durdurulması için  çağrıda bulundular?

Protestocu memurlar  adına konuşan  Memur ?Sen İl Temsilcisi  Kalkan  ?Son 3 günde Arakan´ın çeşitli köylerinde en az 2-3 bin Müslüman´ın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman´ın yerinden edildiğine dair vahim haberler gelmektedir. Bu zulme bir an evvel son verilmelidir? diye  konuştu?

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan son 3 günde Arakan´ın çeşitli köylerinde en az 2-3 bin Müslüman´ın katledildiğine ve 100 binden fazla Müslüman´ın yerinden edildiğine dair vahim haberler geldiğini dile getirerek "Bugün Myanmar Arakan´da kelimenin tam anlamıyla soykırıma dönüşmüş korkunç bir zulüm ve insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Ordu güçleri ve Budist Rahipler öncülüğünde şiddeti giderek artan ve yaygınlaşan saldırılar yapılıyor" değerlendirmesinde  bulundu?

İl Temsilcisi Kalkan sözlerinin  devamında  müslüman kardeşlerimize eğer bugün destek vermez isek ne zaman destek verileceğini bunun ağır bir yükümlülük olduğunu belirtirken konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aile bütünlükleri parçalanarak evlerinden sökülüp atılan, sınırlar ötesine sürgün edilen, zenginliklerine el konulan kardeşlerimize acımasızca öldürüldükleri bugün değilse ne zaman yardım edeceğiz? İslam kardeşliğinin hayatı saran, kucaklayan yakınlığı, içtenliği ne zaman yaşanacak? Türkiye Dönem Başkanlığını yaptığı İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı´nı hemen aktif olarak devreye sokmalıdır. İslam ülkeleri kendilerini teslim alan ataletten bir an önce kurtulmalı, tarihi, siyasi, ekonomik sorumluluklarını acilen yerine getirmelidir. Sivil toplum örgütleri kardeşlerimizin sorun ve ihtiyaçlarıyla daha yakın, daha yoğun ilgilenmeli, gittikleri her yerde bu zulümlere karşı farkındalık oluşturacak etkinlikler yapmalı, demokratik eylemler yapmalıdır. Bu konu yoğun, etkin bir diplomasi yürütülerek başta BM olmak üzere, uzak yakın tüm ülkelerin gündemine sokulmalıdır. Gerekli önlemler, çareler, çözümler, yaptırımlar hayata geçirilmelidir."

Sözlerinin  sonunda  ?Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her platformda mazlum ve Müslümanların meselelerini gündeme taşıyacağız? diyen Kalkan  noktayı koyarken şunları  kaydetti?"Sadece Arakan´da değil, bütün ümmetin bütün coğrafyasında Müslümanlar küresel emperyalizmin saldırısı altında perişan durumdadır. İnancımız, kültürümüz, kültür değerlerimiz, medeniyet eserlerimiz, kurumlarımız, benliğimiz, özetle bütün bir varlığımız işgal ve yok edilmek istenmektedir. Biz adaleti, insan hak ve özgürlüklerini savunmayı temel ilke edinmiş Memur-Sen olarak haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme, sömürüye asla rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her platformda mazlum ve Müslümanların meselelerini gündeme taşıyacak, insanlık vicdanını uyandıracağız. Ayrıca buradan, başta siyasi otoriteler olmak üzere Türkiye´de etkili ve yetkili herkesi, sınırları ve sınıfları aşan aidiyet ve kardeşlik duygularımızı hatırlayarak bu zulmü durdurmak, kalıcı barışı sağlamak için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye çağırıyoruz."

Memur Sen üyesi  memurların  Arakan Katilamı´nı  lanetlemek için gerçekleştirdikleri  protesto eylemi  Basın açıklaması Arakan´da ki Müslümanlar için yapılan dua ile  son buldu?

Haber: Ceyhun Üsten



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor