MEMURSEN İL TEMSİLCİSİ KALKAN

MEMURSEN İL TEMSİLCİSİ KALKAN

4. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFLERİNİ AÇIKLADI ...

Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, 2018-2019 yılı 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine katıldıklarını belirtti. Kalkan, Toplu Sözleşme Görüşmelerinde, yaklaşık 20 milyon kişiyi temsil ettiklerini söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen kalkan 2018-2019 yılı 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine katıldıklarını belirterek taleplerini şu şekilde sıraladı:

?Memur Sen konfederasyonu olarak 2018-2019 yılı Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Kamuda çalışan ve Kamudan emekli olan yaklaşık 5 milyon 100 Bin aileleri il birlikte 20 Milyon kişiden aldığımız güç ile toplu sözleşme masasına gittik.

Bu cümleden olmak üzere hükümet Toplu sözleşmeyi 20 Milyonu aşan bir kitleyi kazanacak bir vasıta olarak görmeli.

Bu bağlamda hükümet kesenin ağzını açarak taban aylığının artırılması,  gelir vergisi kayıplarının telafisi, ek göstergenin yükseltilmesi, enflasyonun üzerinde yüzdelik zam, refah payı, 4b ve 4c lilerin kadroya geçirilmesi, gibi tekliflerimizin büyük bir kısmını kabul etmelidir.

Kümülatif Olarak Maaşlara En Düşüğü Yıllık  %16.60 İki Yıllık %38.52 Oranında Zam Yapılmasını İçeren Üç Alternatifli Teklifle masaya gittik.   1. Alternatif: Aylık, Taban Aylık ve Yan Ödeme katsayılarına

2018 yılı için: Birinci Altı Ayda %10, ikinci Altı Ayda %6 Zam 2019 yılı için: Birinci Altı Ayda %10, ikinci Altı Ayda %8 Zam 2. Alternatif: 2018 yılı için: 1 Ocak 2018´den geçerli olmak üzere Taban Aylığa 75 TL Net zam Aylık, Taban Aylık ve Yan Ödeme katsayılarına; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 zam

2019 yılı için: 1 Ocak 2019´den geçerli olmak üzere Taban Aylığa 75 TL Net zam

Aylık, Taban Aylık ve Yan Ödeme katsayılarına Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 zam, 3. Alternatif: 2018 yılı için: 1 Ocak 2018´den geçerli olmak üzere Ek Ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve Birinci Altı Ayda %6, ikinci Altı Ayda %6 zam, 2019 yılı için: Birinci Altı Ayda %10, ikinci Altı Ayda %8 zam,

Tekliflerimiz genel hatlarıyla bu şekilde. Fakat, toplu sözleşme tekliflerimizin bütünü incelendiğinde görülecektir ki mali ve sosyal haklar ile sosyal yardımlar noktasında bir çok farklı konuya toplu sözleşme tekliflerimiz arasında yer verilmiştir. Bu yönüyle, aylıklara ilişki katsayılar üzerinden, ek ödeme ve taban aylığı üzerinden yapılacak artışlara ilave olarak; diğer mali haklar ile sosyal yardımlar ve bu tekliflerimiz arasında yer verdiğimiz yeni mali ve sosyal haklar bir arada değerlendirildiğinde tekliflerin başında yer verdiğimiz maaş tutarları ve zam oranları daha da artacaktır.?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ