MENDİL SATAN, ARABA CAMI SİLEREK DİLENCİLİK YAPAN

MENDİL SATAN, ARABA CAMI SİLEREK DİLENCİLİK YAPAN

81 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yaya ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan 81 kişi hakkında işlem yapıldı.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir ay içinde yapılan çalışmalarda ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 11 çocuğun ailesine, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen ?Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali? suçundan işlem yapıldı.

Ayrıca 23 şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılırken, 18 yaşından büyük 47 şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğüne teslim edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bir başka çalışmada ise ?Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması? adı altında ili merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonlarında uygulama yapıldı. Yapılan uygulamalarda 344 kişi sorgulandı, 8 şahsa adli/idari işlem yapıldı. 14 okul servis aracı/sivil araç denetlenirken, 133 umuma açık işyeri/park bahçe/metruk bina kontrol edildi. Ayrıca 11 işyerine işlem yapılırken, uygulamalarda 124 paket kaçak sigara ile 2.750 kg tütüne el konulmuştur.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı