MERDİVEN ALTI ?HACAMAT´ A SON!

MERDİVEN ALTI ?HACAMAT´ A SON!

GELENEKSEL TIP YÖNTEMLERİ KAMU HASTANELERİ´ NDE ?

Sağlık Bakanlığı´nın geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin merdiven altında sağlıksız koşullarda uygulanmasının önüne geçmek amacıyla 2 yıl önce ?Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları? adıyla yayınladığı yönetmelik sonrasında başlayan uygulama İstanbul ? Ankara gibi metropol kentler başta olmak üzere yurdun bir çok yerindeki kamu hastanelerinde uygulanmaya başlandı? Yönetmelik kapsamında ilimizde Geriatri Hastanesi bünyesinde oluşturulan klinikte ilimiz sakinlerine geleneksel yöntemlerle şifa dağıtılmaya başlandı?
Sağlık Bakanlığı´nın geleneksel tıbbın merdiven altında sağlıksız koşullarda uygulanmasının önüne geçmek amacıyla 2 yıl önce ?Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları? adıyla yayınladığı yönetmelik sonrasında başlayan uygulama İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde bir çok ilde uygulanmaya başladı. Söz konusu yönetmelik sonrasında hareke geçen Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Geriatri Hastanesi bünyesinde oluşturduğu klinikte Hacamat (kupa) başta olmak üzere ozon ve sülükle tedavi uygulamaları ile ilimiz sakinlerine şifa dağıtıyor?
Geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin tarihi gelişimi ve Geriatri Hastanesi bünyesinde açılan klinik hakkında haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz kamuoyunu bilgilendiren Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr. Ahmet Gödekmerdan ?Birçok kronik hastalıkları ya da modern tıptan yeterli cevap alamadığını düşünen hastalar kliniğimize başvurmaktadırlar. Şuana kadar 132 hekim çeşitli konularda bu merkezden eğitim alırken, 3718 hastaya ise tedavi uygulamaları yapılmıştır? ifadesini kullandı.
Klinikte görev yapan Mustafa Öner Küçük ise ? Kliniğimize başvuran hastanın önce hikâyesini dinleyip bir program çıkarıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz? Bu tedaviler için henüz SGK ödeme yapmadığı için seans ücreti olarak 50 TL tahsil ediyoruz? değerlendirmesinde bulundu.
Geleneksel yöntemlerle şifa bulmak üzere kliniğe gelen hastalar ise sağlıklarına kavuşmada ciddi şekilde olumlu etki kaydettiklerini belirterek memnuniyetlerini dile getiriyorlar?
HABER: C.ÜSTEN



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı