MESLEK LİSESİ MEZUNLARI

MESLEK LİSESİ MEZUNLARI

YILLAR SONRA OKUL BAHÇESİNDE BULUŞACAK ?

İlimiz sakinleri tarafından Kartal Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları ?Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği´nce tertiplenen kahvaltıda bir araya gelerek geçmişi yaad edip, hasret giderecekler? 20 Mayıs 2017 ? Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili olarak medya mensupları aracılığı ile mezunlara seslenen Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu, "Okulun öğrencilerine aşılamak istediği temel amaç insanlara yapabilme gücü vermektir" ifadesini kullanarak tüm mezunları etkinliğe iştirak etmeye davet etti?
İlimiz sakinleri tarafından Kartal Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden 1942 yılından bu yana mezun olan tüm öğrencileri Cumartesi günü okul bahçesinde gerçekleştirilecek olan kahvaltı etkinliğinde bir araya gelecek. Söz konusu etkinlikle ilgili bilgi vermek ve tüm mezunları davet etmek maksadı ile bir basın açıklaması gerçekleştiren Mezunlar Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu, tüm mezunları kahvaltı etkinliğine davet ederken şöyle konuştu "İçinde bulunduğumuz bu okul bir dönemdeki Türkiye´de ki meslek liseleri içerisinde ilk 5 sırada yer alan bir okuldur. Bugün de aynı statüyü koruyor. Üstelik Avrupa Birliği standartlarına uygun bir gelişim ile öğrencilerimize altın bilezik kazandırma amacına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu okul 1942 yılında bölge sanat okulu adıyla kurulmuş daha sonra sanat enstitüsü ismiyle öğretime devam etmiş. Bugün ki ismiyle de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla öğretime devam ediyor. 1942 yılından itibaren mezun etmiş olduğu sayısı 22 bin 748´dir. Sayıda ki oluşum küçümsenecek bir durum değildir. En güzel olan tarafı bu sayıda ki mezunlarımızın hiçbiri bir başkasının ekmeğine muhtaç olacak durumda değildir. Burada elde ettikleri altın bilezik ile kendi rızıklarını helal yoldan emeğini, gayretini sürdüren insanlardır. Yalnız mesleği ile geçinmeyi bu okulun mezunları üretimden yönetime, bilimden siyasete kadar uzanan her alanda varlıklarını ortaya koyabilme gücüne sahip olmuş insanlardır. Atatürk´ün en sevdiğim sözlerinden bir tanesi:´Bilmek iyi, yapabilmek daha iyi.´ İşte bu okulun temelindeki amaç insanlara yapabilme gücü vermektir. Kayseri Organize Sanayi´yi ayakta tutan bilginin becerinin kaynağı bu okuldan mezun olan insanlardır. Bizler buradan yetişen tüm mezunları etkinliğimizde görmeyi arzu ediyoruz"
20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 10: 00´da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde gerçekleştirilecek olan kahvaltılı mezunlar buluşması etkinliğine ilimiz siyaset, üniversite , iş ve ticaret, spor ve medya camiasından çok sayıda katılımın olması beklenirken yıllar sonra okul bahçesinde bir araya gelerek eski günleri yaad edecek olan okul mezunlarının bu fırsatı kaçırmayacağı değerlendirmesinde bulunuluyor?
HABER : C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor