MESLEKTE ADAY TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

MESLEKTE ADAY TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

18-19 Mayıs 2019 da yapılacak olan Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim, Denetleme, Disiplin ve TÜRMOB Delegasyon seçimleri öncesi Meslekte Kayseri Grubu´nun adayları tanıtıldı.

18-19 Mayıs 2019 da yapılacak olan Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim, Denetleme, Disiplin ve TÜRMOB Delegasyon seçimleri öncesi Meslekte Kayseri Grubu´nun adayları tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Kayseri SMMM Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Yedikaya, ?Kurullarımızı belirledik ve aday olmaya karar verdik bugün adaylığımızı açıklayacağız? dedi.

Yedikaya, ?Biz göreve geldikten sonra meslektaşlarımızın sorunları arasında, mücbir sebep bizim olmazsa olmazımız meslektaşlarımız, mesleklerinin başında kalp krizi geçiriyor. Herhangi bir süre alamıyor ve bu bizi çok üzüyor. Bununla ilgili yasal yollara başvuracağız ve gereken her şeyi yapacağız? dedi.

Haksız rekabetin mesleğin kanayan yarası olduğunu ve bununla ilgili sahada fiili denetimler yapacaklarını söyleyen Yedikaya, ?Haksız rekabet maalesef bizim kanayan yaramız. Haksız rekabet ile daha fiili denetimler yapacağız. Meslektaşlarımızın E-Birlik sözleşmelerini sisteme girmesini ve E-Birlik sözleşmeleri üzerinden defter değişimlerinin yapılması ve makbuzlarının da kontrolünü yapacağız. Maalesef piyasa da belgesini kullanan kişilerin olduğu söyleniyor bunlarla ilgili mücadelemizi veriyoruz. Bu dönem yaklaşık 5 kişiyi meslekten men ettik, biz bunlara merdiven altı muhasebeciler diyoruz. Bunlarla ilgili mücadelemizi artık fiili olarak sahada da yapacağız? diye konuştu.

Meslektaşlarına yaptıkları ziyaretler sonucu şikayetlerini dinlediklerini söyleyen Ali Yedikaya, ?Meslektaşlarımızı ziyaret ettiğimizde en büyük sıkıntılarının daha güzel bürolar da hizmet verememek olduğunu söylüyorlar. Bunun için de iş yeri ve ofis fiyatlarının yüksekliğinden yakındılar. Seçim bittikten sonra ki 6 aylık süreçte odamızda 3 toplantı yaparak bunun yol haritasını çizerek iş yeri konut yapı kooperatifi kurarak üyelerimizin daha iyi ve güzel ortamlarda iş yapmaları ve büro sahibi yapmak için mücadelemizi vereceğiz. Bütün bunları yaptıktan sonra ?KASEBOMO Akademi´ adı altında bir eğitim birimi kurmayı düşünüyoruz ve dışarıya da eğitim vererek odamıza ek kazanç sağlamak istiyoruz? ifadesinde bulundu.

Yedikaya, ?Meslektaşlarımız ile ilgili de her şeyi yapacağımıza buradan söz veriyoruz. İnşallah bu seçim Kayseri´mize odamıza, ülkemize hayırlar getirir diyoruz? diyerek sözlerini noktaladı.

Meslekte Kayseri Grubunun yönetim kurulu listesinde Ali Yedikaya, Baki Gümüşoluk, Adnan Uslular, Adil Özhan, Derya Çopuro, Selahattin Özcan ve Ali Yiğit bulunuyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"