METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ:

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ:

?BU HAFTA GÜNEŞ YÜZÜMÜZE GÜLECEK ??

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimize yaptığı değerlendirmede hava sıcaklıklarının kademeli olarak artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek baharın gelişini müjdeledi. İlk cemrenin havaya düşmesinin hava sıcaklıklarının artışını müjdelediğini kaydeden Bölge Müdürü Yılmaz ?Bu hafta güneş yüzümüze gülecek? değerlendirmesinde bulundu.
Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz gazetemize yaptığı değerlendirmede, hava sıcaklıklarının kademeli olarak artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek baharın gelişini müjdeleyerek şunları kaydetti: ?Malumunuz geçen hafta ilimiz geneli Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına kalmıştı ve hafta boyunca aralıklarla çok etkili olmasa da hafif kar yağışı görmüştük. Sıcaklıklar da mevsim normallerinin oldukça altında ölçülmüştü. Bu hafta içinse güzel haberlerimiz var. Soğuk ve hafif kar yağışı artık cumartesi itibariyle ilimizi terk etmiş bulunmaktadır. Bugün de yüksek basınç sistemi ve atmosferin üst seviyelerindeki mevsime göre nispeten daha sıcak bir sistemin etkisi nedeniyle hafta boyunca, hava sıcaklıklarının zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde ölçülebileceği bir haftaya başlıyoruz. Önemli bir yağış beklentimiz yok. Sadece salı ve çarşamba günü öğle saatlerinden sonra il genelinde hafif yağmur, yüksek kesimlerde de ( 1500 metre yukarı) hafif karla karışık bir yağmurun görülebileceği bir hafta olacak. Ancak yağışı haftanın geneline yaymamız doğru değil. Sadece salı günü öğleden sonra ve çarşamba günü için hafif yağış beklentimiz var. Bu da ağırlıklı olarak yağmur olarak görülecek. Genellikle hafta boyunca parçalı bulutlu bir hava tahmini ediyoruz. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında ve zaman zamanda normallerin üzerinde seyredecek?
Bölge Müdürü Yılmaz sözlerinin devamında hafta boyunca yaşanması muhtemel hava sıcaklılarının detaylarını paylaşarak şöyle konuştu: ?Bu hafta için normallerimiz en düşük sıcaklıklarda -5,en yüksek sıcaklıklar da +6,5 derece civarında olacak. 9 ila 10 dereceleri de göreceğiz. En düşük sıcaklıklarda yaklaşık sıfıra yaklaşan ısınmayı gösteren değerleri ölçeceğiz. Detay olarak vermek gerekirse; salı günü parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu bir hava tahmin ediyoruz. Beklediğimiz en düşük sıcaklık -4 derece, en yüksek +8 derece olacak. çarşamba günü de parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yine aralıklı hafif yağmurlu yüksek kesimlerde 1500 metre üzerindeki yerlerde de karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı görülebilir. Çarşamba günü için beklediğimiz en yüksek sıcaklık +9 derece, en düşük -3 derece, Perşembe günü parçalı, zamanla bulutlar azalıyor, az bulutlu açık bir hava tahmin ediyoruz. En yüksek sıcaklığımız Perşembe günü için +8 derece, en düşük -2 derece olacak. Cuma günü nispeten daha güzel bir hava var az bulutlu ve açık bir gün tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık +11 derece ile normallerinin yaklaşık 5 derece üzerine çıkıyor. En düşük sıcaklığımız -2 derece ve şuandaki tahminlerimize göre cumartesi pazar da sıcaklık artış trendini devam ettirerek normallerinin 7-8 derece üzerine çıkmaya devam ediyor.?
Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz sözlerinin sonunda yine ilimiz sakinlerine uyarılarda bulundu ve ilk cemrenin hayaya düştüğünü hatırlatarak şöyle konuştu:?Yine vatandaşlarımızı bilgilendirme açısından da havanın ısınmasını sıcaklıkların artmasını bir delil olarak cemreler düşmeye başladı. Bugün itibariyle ilk cemre havaya düştü. 1 hafta sonra önümüzdeki pazartesi günü suya düşecek ve arkasındanda yine 1 hafta sonra da bu cemre tabir ettiğimiz toprağa düşecek. Cemre ise, havanın ısınmasını işaret eden, kelime anlamı ateş olan atmosferdeki yavaş yavaş dönüşümün sıcaklığın artışı yönünde olacağını gösteren bir emaredir. Genellikle ülkemizde cemre zamanı hemen hemen her sene görüyoruz bir gün önce bir gün sonra,baharın ilk müjdecisi kabul edebiliriz ve bu sene de bu cemrenin düşmesiyle beraber sıcaklıklar dada belirgin bir artışı yaşamaya başladık. Bu bakımdan da baharın ilk müjdecisi olarak ta cemreyi havaya düşerek görmüş olduk??
HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"