METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ

Yılmaz 05 Ocak - Perşembe akşamından itibaren ilimizde kar yağışının başlayacağını müjdeleyerek ?Beklenen ve özlenen kar yağışı bu hafta sonu gerçekleşecek ? ifadesini kullandı?.

Meteoroloji  Bölge Müdürü  Mustafa  Yılmaz ilimizin bir haftalık tahmini  hava raporunu  haber ekibimize  değerlendirdi?. Yılmaz  05 Ocak  - Perşembe  akşamından itibaren ilimizde kar  yağışının başlayacağını müjdeleyerek ?Beklenen ve özlenen kar yağışı  bu hafta sonu gerçekleşecek ? ifadesini   kullandı?.

Meteoroloji  Bölge Müdürü  Mustafa  Yılmaz ilimizin bir haftalık tahmini  hava raporunu  haber ekibimize  değerlendirdi?    Meteorolojik anlamda yine hareketli bir haftaya başladığımızı  vurgulayan  Bölge Müdürü  Yılmaz  özellikle hafta sonuna doğru  Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle İlimiz genelinde kar yağışlarının görüleceğini tahmin edildiğini  müjdeleyerek şunları  kaydetti? ? Salı  ve Çarşamba  günü  yağış beklentimiz yok .Sabah saatlerinde hafif bir kar yağışı oldu ancak o sisten geçti.  Salı  ve Çarşamba  günü  parçalı bulutlu meteorolojik görünüm var. Sıcaklıklar mevsim normallerinde,bu hafta içinde mevsim normallerimiz en yüksek sıcaklıklarda +5 derece ?  Bugünkü  ve yarınki beklentimiz +2 derece civarında?  En düşük sıcaklıklarda normallerimiz -6 derece civarında?  Bu gece ve Çarşamba gecesi de en düşük sıcaklığı -6 ile -7 derece civarında olacak?.   Perşembe günü  akşam saatleri itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giriyor Kayseri?  Akşam saatleri itibaren karla karışık başlayacak yağışlar gecenin ilerleyen saatlerinde kar yağışına dönüşecek ve rüzgar güney ve güneydoğu yönünden orta ve zaman zaman kuvvetli esecek?  Perşembe günü beklediğimiz en yüksek sıcak 5 derece ile ölçeceğiz,bu hafta nispeten ılık bir hava olacak?  En düşük sıcaklığımız ise -8 derece olarak gerçekleşecek?  Perşembe , Cuma ve Cumartesi günü yağışlarda tahminlerimize göre devam ediyor olacak? Yani  aralıklı kar yağışı tahmin ediliyor . Yine bu kar yağışları gerçekleştiği  takdirde tahminlerimiz doğrultusunda 10 cm civarında kent merkezinde tabi yükseltilere bağlı olarak yerleşim birimlerimizde olsun , diğer alanlarda kar yüksekliği yüksekliğe bağlı olarak artacaktır? Genel itibariyle değerlendirdiğimizde ifade ettiğim gibi hafta sonuna doğru kar yağışları başlayacak?

Bölge  Müdürü  Yılmaz  sözlerinin  sonunda  ilimiz  sakinlerini  uyararak  ?Vatandaşlarımıza özellikle Perşembe ve Cuma günü sert esecek rüzgar yüzünden çatı uçması,ağaç devrilmesi ,soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz?  Ayrıca kar yağışından dolayı buzlanma nedeniyle vatandaşlarımızı uyarıyoruz? diye konuştu?.

HABER:  U.ALTUNER



Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi