METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ,

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ,

?SALI VE ÇARŞAMBA GÜNLERİ YAĞIŞLI GEÇECEK?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz önümüzdeki  bir haftalık süreçte  hava durumu ile ilgili tahminleri  haber ekibimize  değerlendirdi?  Yılmaz ilimizin Salı gününden itibaren   Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden  gelen yeni bir yağışlı sistemin de etkisi altına girmeye başlayacağını  belirterek  ?Yarından itibaren de ilimizde yağmur, zaman zaman da sağanak yağış bekliyoruz. Yağış nedeniyle bir miktar sıcaklıklarda normaller seviyesine inse de, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren sistemin yurdumuzun doğu kesimlerine doğru hareketiyle beraber tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bir buçuk günlük yağışımız var? ifadesini  kullandı?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz önümüzdeki  bir haftalık süreçte  hava durumu ile ilgili tahminleri  haber ekibimize  değerlendirdi?  Yılmaz ilimizin Salı gününden itibaren   Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden  gelen yeni bir yağışlı sistemin de etkisi altına girmeye başlayacağını  belirterek şunları kaydetti? ?Haftanın genel görünümü mevsim normallerinde sıcaklıkları ölçmeye bu hafta da devam edeceğiz. Normallerimiz bu hafta en yüksek sıcaklıklarda 9 derece en düşük sıcaklıklarda da -3 derece. Salı ve Çarşamba günü öğle saatlerine kadar ilimiz Orta Akdeniz ve Balkanlardan gelen yeni bir yağışlı sistemin de etkisi altına girmeye başlayacak. Zaten bu sistem bugünden itibaren Kıyı Ege ve Batı Akdeniz´de yağışlara sebep olmaya başladı. Salı gününden itibaren de ilimizde yağmur, zaman zaman da sağanak yağış bekliyoruz. Yağış nedeniyle bir miktar sıcaklıklarda normaller seviyesine inse de, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren sistemin yurdumuzun doğu kesimlerine doğru hareketiyle beraber tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bir buçuk günlük yağışımız var. Şehir merkezimizde bir kar yağışı beklentimiz yok. Ancak rakımı 1500 metre ve üzerinde olan yerlerde özellikle Karayolu geçitlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bir buçuk günlük sürede görülebilir. Detaylara baktığımız da bugün güneşli bir gün var. Beklediğimiz en yüksek sıcaklık normallerin 4 derece üzerinde 13 derece, en düşük sıcaklığımızda -3 derece. Yarından itibaren Orta Akdeniz kaynaklı yağışlı sistemin etkisiyle parçalı çok bulutlu aralıklı yağmurlu bir gün tahmin ediyoruz. Beklediğimiz en yüksek sıcaklık derecesi 9 derece, en düşük 0 derece. Çarşamba günü de parçalı ve bulutlu. Öğle saatlerine kadar yağmurlu. 1500 rakımlı ve karayolu geçitlerinde yağmur ve kar yağışı var. Ancak yerleşim birimlerinde yok. Çarşamba günü beklediğimiz en yüksek sıcaklık değeri 8 derece en düşük 2 derece. Perşembe günü sistem yurdumuzun doğu kesimlerine doğru hareket ederek ilimizi terk ediyor. Yüksek basınç sisteminin etkisi altına giriyoruz, yağış beklentimiz yok. Az bulutlu ve açık bir Perşembe günü var. Yüksek basınç sebebiyle gece ve sabah saatlerinde görüş kısıtlayıcı hadiseler, pus ve yer yerde sis görülebilir. Beklediğimiz en yüksek sıcaklık değeri 10 derece, en düşük              -1 derece. Cuma günü de parçalı ve az bulutlu hava devam ediyor. Yine yüksek basınç nedeniyle gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yerde sis hadisesi görülebilir. Cuma günü için beklediğimiz en yüksek sıcaklık derecesi normallerin 3 derece üzerinde 12 derece, en düşük ise -2 derece. Tahminlerimize göre hafta sonu meteorolojik anlamda önemli bir hadise yok. Parçalı az bulutlu bir hafta tahminediyoruz. En yüksek sıcaklıklar yine normallerin üzerinde 12 ila 13, en düşük sıcaklıklarda -2 ila 3 derece civarında.  Önemli bir meteorolojik uyarımız yok, bir buçuk günlük bir yağışımız var?                                                    

Meteoroloji  Bölge Müdürü Yılmaz sözlerinin sonunda ? Mevsim itibariyle, artık sonbaharın sonu kışın başlangıcındayız. Sabah saatlerinde özellikle don hadisesine karşı, sıcaklık 0´ın altına düşebilmekte buzlanma don olayına karşı ve yüksek basıncın etkili olduğu yağışsız günler dışındaki günlerde de görüş kısıtlayıcı hadiselere, sis ve pus hadisesine vatandaşlarımızın yollardaki ilgililerin dikkatli olmalarında fayda var?  ifadesini  kullanarak  ilimiz sakinlerini  uyarmayı da ihmal etmedi?.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”