METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ,

METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ,

?HAVA SICAKLILARI KADEMELİ OLARAK ARTACAK?

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimize yaptığı haftalık hava tahmin değerlendirmesinde, yağışlı sistemin ilimizi ve bölgemizi terk etmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının kademeli olarak artarak hafta sonu mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek ?Ancak Perşembe gecesi şiddeti zaman zaman aratacak olan rüzgara ve soba gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca hafta boyunca sabah saatlerinde yoğun sis ve buzlanma olacak. Vatandaşlarımızın araç kullanırken dikkatli olmalarında fayda var.? Değerlendirmesinde bulundu.

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimize yaptığı haftalık hava tahmin değerlendirmesinde yağışlı sistemin ilimizi ve bölgemizi terk etmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının kademeli olarak artarak hafta sonu mevsim normallerinin üzerine çıkacağını müjdeleyerek şunları kaydetti;

?Geçtiğimiz 3 hafta boyunca ilimiz ve bölgemiz genelinde oldukça soğuk havalar yaşandı. İl genelinde -15´e varan hava sıcaklığı ölçüldü ve Kayseri şehir merkezinde 25 cm kar örtüsü oluştu. Bu hafta ise biraz daha ılık ve sıcak havalar bizi bekliyor? Yağışlı sistemin yavaş yavaş yurdumuzu terk etmesi ile beraber ılık ve nispeten sıcak bir havanın bölgemizde hakim olmasını bekliyor ve hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları tahmin ediyoruz. Hafta boyunca gerçekleşmesini tahmin ettiğimiz en düşük sıcaklık -5, en yüksek sıcaklık ise 6- 7 derece? Özellikle hafta sonu sıcaklıkların daha da artmasını tahmin ediyoruz. Bu tahminler 3 haftalık bir soğuktan sonra nispeten ılık olarak hissettirecek. Mevsim normallerimiz en düşük bu hafta -8 derece en yüksek ise 6 derece. 10 günlük sürece içerisinde sıcaklıklar artık mevsim normallerinin üzerin de seyredecek. Bu haftanın en önemli olayı ise Pazartesi gecesi 2 saatlik bir kar yağışı bekliyoruz ancak kar örtüsü bırakmayacak. Perşembe günü ise zaman zaman şiddetlenecek rüzgar bekliyoruz. Güneyden esen rüzgarlar nedeni ile vatandaşlarımızın soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmasında fayda var. Sabah saatlerinde ise hafta geneli yoğun sis ve buzlanma olacak? Vatandaşlarımızın araç kullanırken dikkatli olmalarında fayda var. Hafta sonu ise hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin üzerinde tahmin ediyoruz. Haftanın genel görünümü bu şekilde olacak. Sadece vatandaşlarımızın buzlanma sis ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalarını rica ediyoruz?

HABER: SAMET KARATOPRAK



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor