Meteoroloji Uyardı !

Meteoroloji Uyardı !

Hava Sıcaklıkları 6 Derece Artacak ?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi´nden yapılan yazılı açıklamada hafta sonundan itibaren İç Anadolu Bölgesi´nde aralarında Kayseri´nin de bulunduğu Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinde mevcut sıcaklıklara ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek yeni sıcak hava dalgasının etkisine girmesi beklendiği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerine çıkacağı uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hafta sonundan itibaren İç Anadolu Bölgesi´nin, mevcut sıcaklıklara ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek yeni sıcak hava dalgasının etkisine girmesi beklendiği duyuruldu?
Açıklamada bu sıcak hava dalgasıyla, halen normallerin üzerinde seyreden sıcaklıkların bölge genelinde hissedilir derecede artacağı ; ıcaklıkların mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğinin altı çizilerek; il merkezlerinde en yüksek hava sıcaklıklarının Kırşehir´de 40, Kayseri´de 39, Nevşehir ve Sivas´ta 37, Yozgat´ta ise 36 derece olacağının öngörüldüğü vurgulandı?.
Açıklamanın sonunda sıcak hava dalgasının gelecek hafta ortasında etkisini kaybetmesi ve sıcaklıkların azalarak mevsim normalleri civarına düşmesinin beklendiği, bu zaman dilimi içinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar olmak üzere vatandaşların sabah saat 10.00 ile öğleden sonra 16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmaması, sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri alması gerektiği kaydedildi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor