METEOROLOJİ’DEN UYARI!

METEOROLOJİ’DEN UYARI!

KUVVETLİ RÜZGÂRLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi Sorumlusu Hikmet Coşkun haber ekibimize yaptığı haftalık hava durumu değerlendirmesinde; hafta boyunca yağışların karla karışık yağmurlu olacağını belirterek, kuvvetli rüzgârlara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi Sorumlusu Hikmet Coşkun, haber ekibimize yaptığı haftalık hava durumu değerlendirmesinde beklenen kar yağışlarının yağmurla beraber olacağını söylerken şunları kaydetti:

İlimiz Doğu Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç sisteminin etkisi altında. Bu tabi bölgemizde İç Anadolu illerinin tamamında genel olarak kuvvetli rüzgâr yapmaktadır. Önümüzdeki günlerin tahminlerine bakacak olursak Salı günü çok bulutlu ve ilimizin güney kesimlerinde yer yer etkili olmak üzere karla karışık yağmur beklentimiz var. Rüzgârın güney ve güney doğu üzerinden orta ve zaman zaman etkili esmesini bekliyoruz. Sıcaklıklarımız 1-5 derece arasında bekliyoruz. Çarşamba günü çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmurlu olarak bekliyoruz. Sıcaklıklarımız 0-4 derece arasında bekliyoruz. Perşembe günü yağış beklentimiz yok, çok bulutlu olarak geçmesini bekliyoruz. En düşük sıcaklığımız eksi 2 en yüksek sıcaklığımız ise artı 2 derecedir. Cuma günü ise parçalı bulutlu bir hava bizleri bekliyor.”

Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi Sorumlusu Hikmet Coşkun vatandaşları kuvvetli esecek rüzgarlar konusunda uyarırken “Saate 60-80 kilometre civarında esecek rüzgâra karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşların görüş mesafesinde daralma, tipi, buzlanma, don olayları, ağaç ve direklerin devrilmesi ve karbonmonoksit zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” dedi.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”