MEVLEVİ ŞEYHİ AKYÜREK FEYZİOĞLUNUN DEDESİYMİŞ?

MEVLEVİ ŞEYHİ AKYÜREK FEYZİOĞLUNUN DEDESİYMİŞ?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, büyük dedesi son Osmanlı Mevlevi Şeyhi Ahmet Remzi Akyürek Hazretleri ile ilgili olarak ilk kez gazetemize konuştu?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, büyük dedesi son Osmanlı Mevlevi Şeyhi Ahmet Remzi Akyürek Hazretleri ile ilgili olarak ilk kez gazetemize konuştu ? Feyzioğlu, ?Rahmetli anneannemin dedesi son Osmanlı Mevlevi Şeyhi Ahmet Remzi Akyürek Hazretleridir. Ahmet Remzi Dede ve merhum babaları da burada Kayseri´de Seyyid Burhaneddin Hazretleri´nin ayağının dibinde istirahat ediyorlar. Çok da duygulanarak söylüyorum, Kayseri´ye daha da koşarak gelmemi sağlayan bir durum bu? ifadesini kullandı?
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, büyük son Osmanlı Mevlevi Şeyhi Ahmet Remzi Akyürek Hazretleri il ilgili olarak ilk kez gazetemize konuştu? Feyzioğlu duygulanarak yaptığı açıklamada son Osmanlı Mevlevi Şeyhi Ahmet Remzi Akyürek Hazretleri´nin ebedi istirahatgahının Kayseri´de bulunuyor olmasının Kayseri´ye gelmede kendisi için önemli bir neden olduğunun altını çizerek şunları kaydetti? ?Bizim inanışımızda ibadet gizlidir, ibadetin reklamı da gösterişi de olmaz ama; bu kısmını sorduğunuz için söyleyeyim. Rahmetli anneannemin dedesi son Osmanlı Mevlevi Şeyhi Ahmet Remzi Akyürek Hazretleri. Ahmet Remzi Dede ve merhum babaları da burada Seyyid Burhaneddin Hazretleri´nin ayağının dibinde istirahat ediyorlar. Tabi burada istirahat etmeleri bizim için çok büyük bir huzur kaynağı, mekanları cennet olsun, Peygamber Efendimiz´in gölgesinde dinlensinler inşallah. Çok da duygulanarak söylüyorum, buraya daha da koşarak gelmemi sağlayan bir durum. Ahmet Remzi Dede, aynı zamanda mutasavvıf ve Osmanlı´nın son döneminde çok önemli bir şair. Divan Edebiyatı ile yazan çok bilinen bir şair. Tekke ve zaviyeler de kaldırılınca İstanbul´da Üsküdar´da Mevlevi Kütüphanesi´nin Müdürlüğü´ne gelip, o kütüphaneyi hayatının sonuna kadar idare etmiş derin bir kişilik. Şiirlerini kitaplarını da okuyorum, çok aydınlandığımı söyleyebilirim. Soyağacımda böyle bir şahsiyetin yer alması, benim için bir lütuf. O dervişler, veliler, büyükler bir yol çizmiş, yol göstermiş. Neyi nasıl yapacağımızı ve asıl kendimizi nasıl bilmemiz gerektiğini anlatmışlar. Onları okumak, aydınlanmak da bize kalmış?
HABER. C.ÜSTEN



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”