MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Mevlid Kandili dolayısıyla kurum, kuruluş ve Kayseri protokolünden kutlama mesajları yayınlandı.

ÇOPUROĞLU: BU MUTLU GÜN İSLAM ALEMİ’NE MÜBAREK OLDUN

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Mevlid Kandili nedeni ile bir mesaj yayımladı

Çopuroğlu mesajında; “Kâinatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) in dünya ya teşriflerinin bu mutlu günü, tüm İslam âlemine mübarek olsun” dedi.

İl Başkanı Çopuroğlu mesajını şöyle sürdürdü;

“Duaların kabul olduğu müstesna günlerden birisi olan, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gece hürmetine Rabbim ettiğimiz ve edeceğimiz duaları kabul eder inşallah’’. ‘’Bu gün, Hicri Rebiülevvel ayının 11.gecesinde idrak edilen Mevlid Kandili, Enbiya Suresi 107. Ayette Vemâ erselnâke illâ rahmeten lil'âlemîn Ve biz seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik mealinde belirtildiği gibi rahmet Peygamberi, insanlığın ışığı, rahmet elçisi Hz. Peygamberimizin doğumunu kutladığımız, onun ‘’beni seven ümmetimi almadan cennete girmem’’ diyecek kadar merhametini, sevgisini, adaletini,  keremini ve ihsanını, kısacası tüm insanlığa sunduğu güzel ahlakı ile tazeleneceğimiz müstesna bir gündür bu gün.  Onun için bizlerde bu mübarek geceler hürmetine, duaların red edilmeyeceği bu müstesna gecede İslam âlemi için, memleketimiz için, ülkemiz için ve insanlığın kurtuluşu için gelin hep birlikte dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandillerini tebrik ediyor, günümüzün hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

 

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Mevlit Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

KANDİLLERİN ÖZEL BİR YERİ VAR

Başkan Gülsoy mesajında; Kandillerin toplum hayatında çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu, insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlit Kandilinin de bu özel günlerin başında yer aldığını aktardı.

Kur'an-ı Kerim’de  Hz. Peygamber’in (SAV), şahit, uyarıcı, müjdeleyici ve örnek olarak nitelendirildiğini; Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olan ahlakını hayatımızın tüm safhalarında hakim kılabildiğimiz takdirde, dünya ve ahirette gerçek kurtuluşa ereceğimizi vurgulayan Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Âlemlere rahmet elçisi olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan bir Mevlit Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz. Sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse ilahi söz ve davranışıyla insanlığın yolunu aydınlatmıştır. Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem taşıyan mübarek Mevlit Kandilini, anlamına uygun olarak en iyi şekilde değerlendirmeli, Peygamberimizin (SAV) şefaatine nail olmaya çalışmalıyız Maneviyata her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan şu günlerde, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların bertaraf edilmesi, İslam dünyasının birliğini beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesine vesile olması dileğiyle, Milletimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede ve haftasında yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum”

 

 

BU GECE ‘HAKKI’ ANLATAN GECEDİR

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'dan Mevlid Kandili Mesajı

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'dan Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yüce Allah, insanın dünya ve ahiret saadeti için peygamberler göndermiştir. Mevlid Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyayı teşrif ettiği gecedir. Mevlid Kandili; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine - güçlenmesine vesile olacak en değerli gecelerdendir.”

 

TOK: PEYGAMBER EFENDİMİZ, AHLAKİ ERDEMLERİN ODAKLANDIĞI BİR ŞAHSİYETTİR

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifi nedeniyle, Mevlid Kandili mesajı yayınladı.

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, mesajında kandillerin, inanç ve düşünceleri berraklaştıran mübarek geceler olduğunu ifade ederek kutsal gecelerin aynı zamanda ibadet ve ahlak açısından insanın kendisine çeki düzen verme fırsatı sunduğunu vurguladı. Mevlid Kandilinin nurlu bir gece olduğuna değinen Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimiz için Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, insanlara ‘bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı’ olarak gönderildiği bildirilmiştir. Peygamber Efendimizin doğumu, şüphesiz insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir.”

 

 

TURAN: BUGÜN TÜM KIRGINLIKLAR YERİNİ SEVGİ VE HOŞGÖRÜYE BIRAKMALIDIR

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve öğütlerini anlama ve yaşama bakımından Mevid Kandilinin önemli olduğunu ifade eden Turan: "Bugün Rebiülevvel ayının on ikinci günü alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) doğduğu gündür. Dünyamıza teşriflerinin yıl dönümü olan mübarek Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu millet olarak yaşamaktayız. Hiç kuşku yok ki, peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutlu doğumu geçmişten bugüne insanlık tarihinin en önemli olaylarındandır. Zulüm ve kötülüğün, her türlü ahlaksızlığın tüm dünyayı sardığı bir devrede dünyaya şereflendiren peygamberimiz Hz. Muhammed, insanlara güzel ahlakı, iyilik ve adaleti öğretmiştir. Peygamberimiz, acımasız çöl asabiyetinin hüküm sürdüğü, kız evlatlarının diri diri gömüldüğü, insanların elleri ile yaptıkları putlara taptığı bir dönemin bir gecesinde dünyaya gelerek hayatın akışını değiştirmiştir. O bizlere birlik ve beraberlik içerisinde dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Peygamberimizin getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşmüştür" dedi.

 

KESOB BAŞKANI ÖVÜÇ’TEN KANDİL MESAJI

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Mevlid Kandili dolayısuyla mesaj yayımladı.

Başkan Övüç mesajında şöyle konuştu:

“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan mübarek Mevlid Kandili’ne erişmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi