MEVSİMLİK İŞÇİLER

MEVSİMLİK İŞÇİLER

TAHSİLAT MAĞDURU?

Develi - Yahyalı karayolu üzeride Sarıca mahallesi sınırları içerisinde konuşlu bulunan ve Develi Belediyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Konteynır Barınma Merkezi´nde konaklayan Şanlı Urfa nüfusuna kayıtlı mevsimlik tarım işçileri tahsilat mağduru olduklarını belirterek yetkililerden alacaklarını tahsil edip bir an evvel memleketlerine dönebilmek için yardım istediler?
Mayıs ayında çoluk ? çocuk Şanlı Urfa´da ki evlerinden yola çıkarak bölgeye yerleşen ve 5 ay boyunca her türlü tarım işinde çalışan mevsimlik tarım işçileri emeklerinin karşılığı olan tahsilatlarını gerçekleştiremedikleri için evlerine dönemediklerini iddia edip Develi Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı başta olmak üzere yetkililerden yardım istediler? Bölge halkının genelinin son derece yardımsever ve cömert olduğunu, her konuda kendilerine destek olduğunu vurgulayan tarım işçileri bazı sorunlu kişilerin emeklerinin karşılığı olan alacaklarını ödemedikleri için memleketlerine dönemediklerini, çocuklarının okula gitmesi gerektiğini belirtip haber ekibimize mağduriyetlerini dile getirdiler?
Mevsimlik tarım işçisi olmanın zorluklarını dile getiren işçiler, konteynır evlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirtip, bu evlerde çok rahat ettiklerini kaydettiler?
Okulların başlaması ve hala okula gidemiyor olmak çocuk işçileri derinden yaralarken, yinede yüzlerinden gülücükleri eksik etmiyorlar?
HABER: C.ÜSTEN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti