MEVSİMLİK HAYATIN ÇOCUKLARI

MEVSİMLİK HAYATIN ÇOCUKLARI

Her yıl yaz aylarında tarım alanlarının yoğun olduğu bölgelere gelerek, tarım işlerinde çalışan mevsimlik işçileri çadırlarda görmek artık neredeyse imkânsız.

Türkiye’nin birçok bölgesinde METİP projesi ile yapılan konteynırlarda kalan mevsimlik işçiler şimdiki hallerinden çok memnun. Develi’nin Sarıca Köyü yakınlarından kurulan METİP Sosyal Tesisleri de bunlardan birisi. 1 konteynırda 4 kişinin kalabildiği tesislerde, yaklaşık 120 kişi yaşıyor. İşçiler bu uygulama ile naylon çadırlarda yaşamaktan kurtulduklarını beyan etse de, görünen o ki işçilerden çok, hayatlarını ailelerinin yanında tarlalarda geçirmek zorunda kalan küçük çocuklar bu uygulamadan daha çok memnun. Aileleri tarlalarda ter dökerken, sosyal tesislerin içine kurulan oyun parkında doyasıya vakit geçiren çocukların, bir hayli mutlu oldukları gözleniyor. Anne ve Babaları, tarlada çalışırken çocukları oyalamanın güç olduğunu, bu nedenle kendilerinin de oyun parkı sayesinde daha rahat çalışabildiklerini belirtiyor. Mevsimlik işçiler yetkilere bu konuda minnettar olduklarını da ifade ediyor.

 

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi anlamına gelen ‘’METİP’’ sosyal tesislerinin Kayseri’nin birçok bölgesinde daha uygulamaya geçtiği ve İl Özel İdareler tarafından yaptırıldığı öğrenildi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti