MGK TARİHİ BİR ADIM ATMIŞTIR

MGK TARİHİ BİR ADIM ATMIŞTIR

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, Milli Güvenlik Kurulu’nun(MGK) son toplantısında 1971 Muhtırası ve 28 Şubat postmodern darbe dönemlerine ait MGK kararlarına ilişkin gizlilik kararın

AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Darbe ve Muhtarıları Araştırma Komisyonu-28 Şubat ve 27 Nisan Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, yaptığı yazılı açıklamada, her iki dönemin tam olarak aydınlatılması için yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini, dönemin mağdurlarının yanı sıra aktör olarak gösterilen kişileri de dinlediklerini kaydetti.
Bu süreçlerin aydınlatılmasında Devlet arşivlerinin önemli rol oynadığını ifade eden Karayel, şunları kaydetti: “ Milli Güvenlik Kurulu, yaptığı son toplantıda 1871 muhtırası ve 28 Şubat postmodern darbe dönemlerine ait 24 MGK kararıyla ilgili olarak “gizlilik” kararını kaldırmıştır. Alınan bu kararı Türk demokrasi tarihinde öne doğru atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Özellikle 28 Şubat sürecinde kamuoyuna yansıyan bazı kararların yanında MGK yasası gerekçe gösterilerek açıklanmayan kararların da olduğunu biliyoruz. Bu kararlar en kısa sürede komisyona gönderilecek. Belli bir grubun toplum mühendisliğine kalkışması, devlet ile millet arasındaki kaynaşmayı engellemesi durumu ortadan kalkıyor. Ülkemizde bundan sonra kimse darbeye teşebbüs edemez.”
Karayel, kararın kalkmasının sivil irade, sivil yönetim ve demokrasiye vurgu olduğunu belirterek, “Bu kararla birlikte darbe düşüncesinde olanlar, bu düşüncelerini MGK’ya getiremez, bir dayatma içerisinde olamaz. Komisyonumuza gelecek olan evrakların içerisinde toplantılarda ki diyaloglar olmayacak. Yapılan görüşmelerin ardından alınan kararlar yazılır ve bunlar kurul üyeleri tarafından imza altına alınır. Bu karar tutanakları bize gönderilecek ”dedi.


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı